6 boeken die je gelezen moet hebben
Boekenhoekje

Lekker leeslijstje: 6x boekentips

In totaal heb ik dit jaar 32 (!) boeken gelezen. Een hele hoop, zelfs voor mij! Vanaf de zomer tot en met nu heb ik weer een leuk lijstje must-reads voor je verzameld. Van meeslepende romans, vrolijke (kerst) feelgood tot Young Adult-boeken. Dus ik zou zeggen: sit back, relax, en lees een boek!

Lees hier het eerste lijstje van 2023 en hier het zomerse leeslijstje!  

Let op: dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s, maar levert het mij een klein bedrag op. Hiermee kan ik uiteindelijk thee of chocolaatjes kopen voor bij het lezen. 

De wake up call – Beth O’Leary

 Een vermakelijke (feelgood) roman met een kersttintje! Ik heb tot nu toe alle boeken van Beth gelezen en ze zijn allemaal een aanrader. Dit verhaal speelt zich af bij een vervallen hotel. Aan de medewerkers de taak om het hotel te redden. Maar oef, dat wordt wel heel moeilijk als je met je aardsvijand moet samenwerken. Leest lekker weg, zit boordevol aantrekkingskracht én wordt vanuit twee perspectieven verteld.

LINK

Langste kerst ooit – Lisette Jonkman

☆☆

Ik hield m’n adem in toen ik begon met lezen. Ik hou namelijk niet van films zoals Groundhog Day waarbij de hoofdpersoon elke dag dezelfde dag opnieuw beleeft. Hoewel de hoofdpersoon hier elke dag opnieuw Kerstmis viert, is het ontzettend leuk geschreven. Het is een grappig verhaal, de personages zijn goed uitgedacht en het plot is goed en verrassend! En met alle kerstingrediënten is het ook nog eens hartstikke herkenbaar.

LINK

 

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? – Francine Oomen

Oef, moeilijk om te ranken. Want ik had hier zoveel van verwacht. Ik heb vroeger de ‘Hoe overleef ik’-boeken met heel veel plezier gelezen. Dit nieuwe, volwassenenboek, stond dan ook hoog op mijn lijstje als een ware must-read. Maar hij viel tegen.

Ik heb er wel van genoten, maar alle personages hebben wel ‘iets’. De thema’s die erin voorkomen, het is allemaal te veel. Van dode ouders tot eetstoornissen, drugs, spiritualiteit, zwangerschappen, huiselijk geweld en studieschulden (en zo kan ik nog wel even doorgaan). De veelvoud van thema’s was een ergernis. Maar als je vroeger de boeken hebt gelezen, blijft het een must-read en is het absoluut een vermakelijk boek.

LINK

 


Atlas: het verhaal van Pa Salt – De 7 zusters #8 – Lucinda Riley

De 7 zussen-serie is een prachtige serie om te lezen. Dit laatste deel heb ik dan ook weer in een recordtempo uitgelezen. Vragen die zijn overgebleven na het lezen van alle delen, worden in grote mate beantwoord. Het leest lekker weg, het bevat nieuwe details en ook hier en daar nog een goede plottwist. Net als bij alle andere delen vind ik het soms iets te traag en had ik wat details geschrapt, maar al met al een aanrader.

LINK

 


Zoek het uit #1 – Talia Hibbert

 

Een leuke en vermakelijke roman. De eerste bladzijden heb ik als een ware pageturner gelezen. Het begon grappig en met heel veel humor. Later wordt het iets serieuzer en valt de humor een beetje weg. Wel blijft het een leuk verhaal over een jonge vrouw die chronisch ziek is en haar leven heel erg ‘georganiseerd’ heeft. Maar dat is allemaal een beetje saai, dus komt ze met een lijst om haar eigen patronen meer te doorbreken. En dat zorgt voor een ware stormloop aan emoties, nieuwe ervaringen en hoogte- (en diepte)punten. 

LINK

 

Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee

☆ ☆ 

Zeggen ze niet dat therapeuten het leven van anderen goed op de rit kunnen krijgen, maar die van zichzelf niet? In dit boek komt dat duidelijk naar voren. De hoofdpersoon, Claudette, is al jaren getrouwd, maar het loopt allemaal even niet zo lekker. Maar ze heeft al zoveel stellen geholpen, dan moet ze haar eigen relatie toch ook kunnen redden? Het boek leest lekker weg, is bij tijden soms pijnlijk en rauw en ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen ook herkenbaar is.   

LINK

 

Verder het vermelden waard:

  • Nu bezig in Fokking Druk van Thijs Launspach. Het ultieme boek tegen stress! Ik haal er tot nu toe vooral veel herkenning uit en tips om mijn tijd beter te managen.
  • Wijsheid van de Heks is een interessant boek van de Nederlandse schrijfster Susan Smit. Het boek staat vol met boeiende wijsheden voor zowel heksen als niet-heksen. Ik vond het vooral interessant, omdat het een inkijkje geeft in een wereld die vaak onterecht belachelijk wordt gemaakt. En we wel degelijk veel kunnen leren van bijvoorbeeld de natuur.

Hieronder vind je linkjes die je direct naar Bol.com leiden! 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.