Boekenhoekje

Lekker leeslijstje: 10x boekentips

De afgelopen tijd heb ik weer heel wat boeken gelezen. Voor mij is dat echt een moment van ontspanning. En waar ik in de winter soms liever voor de tv gekluisterd zit, is dat met mooi weer altijd weer anders. Geef me dan soms maar liever stilte, een kop thee en een goed boek. En die goede boeken? Die waren er genoeg! Hieronder mijn leeslijstje van de afgelopen tijd.

Let op: dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.

  1. Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk

☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Voor dit boek heb ik de moeite genomen om op meerdere platformen mensen aan te moedigen dit boek te lezen. Want het heeft me werkelijk sprakeloos gelaten. Officieel is het een boek voor 12 tot 15-jarigen, maar de thema’s raken iedereen. En omdat ik niet al te veel wil verklappen, wil ik alleen maar zeggen dat ik moest lachen, hartverscheurend moest huilen, maar ook trots was op alle karakters van het boek. Het is zo puur geschreven dat het iedereen raakt, ongeacht je leeftijd.

LINK

  1. Paradijs – Jens Lapidus

☆ ☆

Normaal gesproken ben ik wel van de thrillers en de spannende verhalen. Helemaal als ze uit Scandinavië komen. Toch greep dit boek mij niet zo aan. Er zitten wel spannende elementen in, maar ook heel veel politiek getouwtrek en daar liep ik zelf op stuk.

LINK 

  1. Drive me crazy – Portia MacIntosh (*Engels boek!)

☆ ☆ ☆

Een typisch feelgood verhaal waarbij je na het lezen van het eerste hoofdstuk al weet hoe het gaat eindigen. Maar ik heb regelmatig hardop moeten lachen én het hoofdpersonage maakt een mooie persoonlijke ontwikkeling door, zodat er ook nog een goede dosis diepgang in het boek zit. Hierdoor is het alsnog een leuk boek om te lezen.

 

LINK

 

  1. Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

☆ ☆ ☆ ☆

Het duurde even voordat ik in het verhaal zat. Maar na de eerste hoofdstukken kwam ik er lekker in en las ik vlotjes door. Het boek gaat over Adeline die een deal met ‘de duivel’ maakt, waardoor ze het eeuwige leven heeft, maar ook iedereen haar vergeet. Zodra ze iemand leert kennen, maar ze gescheiden worden door een deur, is ze weer een vreemde en kan ze weer opnieuw beginnen.

Wat ik mooi naar voren vind komen, is het gevoel dat we allemaal wel herkennen: je wilt herinnerd worden, geliefd zijn en bewonderd worden. Maar tegelijkertijd komt ook de schaduwkant van het leven naar voren: de zoektocht naar wie je bent en wat je wil en je soms hopeloos verloren voelen. De personages in het boek gaan door deze thema’s heen en dat wordt heel mooi beschreven. Aanradertje!

LINK

  1. Mythos – Stephen Fry

☆ ☆ ☆

Het boek telt 424 pagina’s en dat is een hoop tekst over de Griekse goden. Ik ben met veel enthousiasme begonnen en genoot in het begin volop van de verhalen van alle bekende Griekse goden zoals Zeus en Pandora. Maar op gegeven moment heb ik het boek even weggelegd om iets anders te lezen en heb ‘m er daarna niet meer bij gepakt. Ik had wel een beetje genoeg van die gekke Grieken. Maar als je hierin geïnteresseerd bent, is het zeker een aanrader. Bovendien is het ook vlot geschreven, ook een belangrijke pré wat mij betreft over dit soort geschiedenisverhalen

LINK

 

  1. Shipped – Angie Hockman (*Engels boek!)

☆ ☆ ☆ ☆

Eén van de leukste romantische boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb! Ik zat meteen vanaf de eerste bladzijde lekker in het verhaal. Het is vlot geschreven met veel humor, de aantrekkingskracht spat ervan af, de dialogen zijn doordrenkt met een heerlijke vorm van sarcasme en cynisme en het speelt zich ook nog eens af op een prachtige plek in de wereld. En is het een tikkeltje voorspelbaar? Ja, maar dat maakt voor dit soort boeken niet zoveel uit.

LINK

  1. Verlichting – Stephan King (kort verhaal)

☆ ☆ ☆

Ik zou dit boek een roman met een freaky tintje noemen. Na het lezen weet ik niet zo goed wat ik van het verhaal moet vinden. De hoofdpersoon is een man die er hetzelfde uit blijft zien, maar die elke dag minder weegt. En hoe lichter hij wordt, hoe minder vat hij krijgt op de zwaartekracht. Op een dag weet hij dan ook dat hij er niet meer zal zijn. Het verhaal leest vlot, maar de clou? Ik ben ‘m nog wel een beetje aan het zoeken.

LINK

  1. Te grazen – Lisette Jonkman (kort verhaal)

☆ ☆ ☆ ☆

Lisette is één van m’n favoriete, Nederlandse romcom schrijvers. En met Te Grazen heeft ze een leuk en aandoenlijk (kort) verhaal neergezet. Een leuke hoofdpersoon, hier en daar grappige woordgrapjes (iets waar Lisette érg goed in is) en grappige, herkenbare, zak-door-de-grond scènes. Een boek waar je je dus opperbest mee kunt vermaken!

LINK

  1. Een klein leven – Hanya Yanagihara

☆ ☆ ☆ ☆

Oef. Na het lezen van dit boek was ik toe aan iets vrolijks en luchtigs. Ik had goede verhalen over het boek gehoord en kan niet anders zeggen dan dat het ook een heel goed boek is. Het begin komt een beetje traag op gang (wat wil je ook met meer dan 700 bladzijden) en daarna zit je ‘erin’.

Ik heb vooral met heel veel afgunst gelezen. De hoofdpersoon heeft zo ontzettend veel narigheid meegemaakt, dat je je soms afvraagt hoe hij nog overeind staat. Het is dus geen vrolijk boek, maar wel eentje die raakt aan heel veel thema’s, waaronder liefde en vriendschap. Andere thema’s komen ook duidelijk naar voren, maar dan geef ik te veel weg. Ontdek het vooral zelf.

LINK 

  1. Als je me ziet – Lisa Gardner

☆ ☆ ☆ ☆

Deze thriller heb ik in een mum van tijd uitgelezen. Meteen vanaf de openingsscène zit je in het verhaal en wil je heel graag doorlezen. Alle ingrediënten zitten erin: een vleugje romantiek, een spannende ooggetuige (die niet kan praten en schrijven) en heel veel moorden… Aanrader!

LINK

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.