Boekenhoekje

Lekker leeslijstje!

Mijn leesgedrag in de zomer is vaak nét even anders dan in de andere seizoenen. Want zodra de zon schijnt en ik in m’n korte broek en hemdje zit weg te zweten in de tuin of op het balkon, duik ik het liefst met m’n snufferd in een romantisch feelgood verhaal. In dit lijstje met m’n favorieten vind je dan ook voornamelijk boeken in deze categorie met een enkele thriller tussendoor.

1. Sally Thorne – 99 procent van mij

Ik kocht dit boek, vanwege de omslag. Op de een of andere manier sprak het boek me meteen aan, nog voordat ik had gelezen waar het verhaal überhaupt over ging. Eenmaal begonnen, werd ik niet teleurgesteld. Dit boek valt sowieso in de categorie ‘chicklit’. Het verhaal is niet zo groots en meeslepend, maar leest lekker vlot weg en het einde laat zich al een béétje raden.

Korte samenvatting:

De stoere Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en is hij daardoor verboden terrein. Ze heeft nog nooit meer dan 1 procent van hem gekregen… Ze ziet Tom weer als hij het huisje van haar oma gaat opknappen. Ze besluit dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Zodra de vonken als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska voor 99 procent van haar wordt!

2. Emily Elgar – Waar is Grace

Deze thriller heb ik in één ruk uitgelezen. Het begon meteen goed met een heftige moord en een verdwenen gehandicapt meisje, Grace. Vervolgens lees je Grace’ dagboekfragmenten en gaan haar vriendin en een journalist naar haar op zoek. Wie heeft haar ontvoerd?

Er komen er een aantal zaken aan het licht die ze absoluut niet verwacht hadden… Het boek is vlot geschreven, spannend tot aan de laatste bladzijde en daardoor perfect leesvoer deze zomer.

3. Colleen Hoover – Mijn belofte aan jou

Ik lees graag boeken van Colleen Hoover, omdat ze altijd een gevoelige snaar raken én ze als een trein lezen. Ook deze stelde weer niet teleur.

Het verhaal gaat over Quinn en Graham die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Een halfjaar later krijgen Quinn en Graham een relatie. Ze lijken voor elkaar gemaakt. Dan neemt het verhaal een sprong in de toekomst. Het wordt al snel duidelijk dat hun relatie onder grote druk staat. Het heeft alles te maken met een wens die maar niet vervuld lijkt te worden. Komen ze hier samen uit? Kunnen ze hun belofte aan elkaar houden?


4. Karin Slaughter – Goede dochter

Van veel mensen had ik gehoord dat Slaughter ijzersterke thrillers schrijft. Héél eerlijk: het begon als een ijzersterke thriller, maar werd daarna meer een roman. Was hij daarom minder goed? Nee. Hij zat alsnog heel goed in elkaar! 

Korte samenvatting:

Het zorgeloze leven van de zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Dan maken we een sprong in de tijd, Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden en in de voetsporen van haar vader getreden. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

5. Sophie Kinsella – Voor wat, hoort wat

Ik was altijd een enorme Sophie Kinsella-fan, maar ben er de laatste tijd ietsjes minder van gecharmeerd. De boeken zijn nog altijd leuk om te lezen, maar een stuk minder grappig dan ‘vroeger’. Dat vond ik ook met deze chicklit. Absoluut vermakelijk, maar ik miste een beetje humor in het verhaal. Desalniettemin wel een romance om bij weg te zwijmelen en dus wel een aanrader.

Korte samenvatting:

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een ‘I owe you’ (IOU) op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

6. Jojo Moyes – De sterrengever

Mooi, meeslepend, ontroerend en bijzonder: dit verhaal, gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, voert je terug in de tijd naar 1937.

Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen in Kentucky te bezoeken met stapels boeken en meldt zich aan. Het is voor haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader.

Onder leiding van Marge vormt de bibliotheek te paard al snel een hechte groep. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp en de wet zich tegen hen keren… Een echte aanrader!

7. Christy Lefteri – De bijenhouder van Aleppo

Een erg bijzonder – deels waargebeurd – verhaal over een bijenhouder, Nuri, die samen met zijn vrouw besluit te vluchten uit Syrië.

Je leest over de moeilijke en vaak enge reis, vol met gevaren op elke hoek. Ze zijn vastbesloten naar Europa te reizen. Daar moet het toch beter zijn? Ze worden niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat ze op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner op hen in Engeland wacht. Hij is daar een nieuwe bijenhouderij begonnen, want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’ Een aanrader!

 

 

Meer leuke boeken… 

  • Sarah Lark – De geheimen van het winterhuis
  • Christina Lauren – Ik ben je niet vergeten  
  • De Zeven Zussen-reeks (Ik heb net deel 5 uit, wederom een aanrader!)

Welke boeken heb jij onlangs gelezen en vind je een aanrader? Laat het me weten! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.