Persoonlijke verhalen

Ontspannen met een hoofdletter O

Ik ben vergeten hoe ik moet ontspannen. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik ben koningin middagdutjes doen, vind het heerlijk om een film te kijken en kan me ook wel echt verliezen in een boek, maar er fluistert altijd een stemmetje ‘niet te lang, want je moet nog X en Y en Z doen.’ Vermoeiend. Dus hup, op naar het volgende dutje.  

Vroeger had ik volgens mij niet zo’n last van het niet kunnen ontspannen. Dan zat ik weer vrolijk een verhaal te tikken, sliep ik ’s nachts als een roosje en ging ik ook wel redelijk relaxed om met school. Tenzij ik een wiskunde- of economietoets had, want dat was echt mijn persoonlijke hel op school. Ik herinner me nog het misprijzende gezicht van een van de leraren toen ik bij een toets een 2 had gehaald. Hij dacht dat ik het gewoon niet had geoefend, ik wist dat ik uren hád geoefend.

Automatisch ontspannen bestaat niet

Tekst ligt me dus beter dan cijfers. Dat is nog steeds zo. Maar tekst is ook werk geworden. En werk is niet altijd automatisch ontspannen. Facturen die de deur uit gaan. Kijken of ik rond kan komen met de opdrachten die ik heb. Een creatief idee meteen vormgeven door uren ontwerpjes te maken en ondertussen vergeten dat er ook nog gegeten en gedronken moet worden. Ha – klein detail: de thee die naast me stond is inmiddels ook alweer koud.

Nieuwe hobby’s zoeken

Dus dit jaar geen voornemens, maar wel een thema: ontspannen met een hoofdletter O. Ik heb nog heel veel boeken die ik kan lezen (en dat moet vooral niet worden ‘Maaike, je MOET dit boek nog lezen’.

Verder ga ik sporten, omdat ik het leuk vind (en nuttig), ga ik wandelen zonder mezelf een tijdslimiet op te geven en ga ik mijn agenda meer blokken voor leuke dingen. Ik heb bijvoorbeeld nog een lading aan kraaltjes in de kast liggen waar ik armbandjes mee kan maken, maar waar ik mezelf steeds de rust niet voor gun.  

En die middagdutjes? Die blijf ik erin houden, want dat is toch wel het ultieme ontspanmomentje.


De fooienpot

Vind je mijn verhalen leuk en wil je me met een klein bedrag sponsoren zodat ik meer verhalen kan schrijven? Klik dan op deze link.
Je kunt zelf het bedrag kiezen en alle kleine beetjes worden gewaardeerd! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.