Persoonlijke verhalen

Hou je vast… 2023 was een bijzonder jaar!

Het is inmiddels traditie: een einde-van-het-jaar-blog met mijn meest beschamende acties, tenenkrommende situaties en bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Dus hier gaat ‘ie dan!

 Wat een jaar vol mooie en bijzondere dingen was dit. Zoals mijn vakantie naar Fins Lapland!

Afschuwelijk mooi Noorderlicht

De foto’s van mijn blauwe reet staan me nog helder voor de geest. En als ik écht m’n best doe, voel ik zelfs de pijn nog.

In Fins Lapland leerde ik langlaufen (heel veel vallen, dus), klauterde ik naar de top van een berg in de sneeuw (om echt 100.000 keer te denken dat ik het niet kon, want mijn kuiten schreeuwden moord en brand) en waar ik een slee met husky’s bestuurde.

Wat een sprookjesachtige bestemming, zeg. De zachte poedersneeuw, het zonnetje aan de helderblauwe hemel en ja, dat afschuwelijk, mooie Noorderlicht.

Het was overigens ook de plek waar ik bovenop de berg keihard getroffen werd door een paniekaanval. Hoe dat afliep, lees je hier.

Een nieuw thuis

Halverwege het jaar ben ik gaan samenwonen met Alex, mijn vriend! En eerlijk is eerlijk: dat vond ik spannend. Mijn geliefde thuis in Groningen heb ik voor Assen verruild. Maar elke dag naast elkaar wakker worden en in slaap vallen, knuffelen met niet één, maar twee katten en vooral heel veel lol maken met elkaar; het is de verhuisstress allemaal méér dan waard geweest.

Bureau Inkt!

Want soms is het nou eenmaal tijd voor verandering. En dat gebeurde dit jaar ook met mijn werk. Mijn baan in loondienst heb ik opgezegd, maar daar ging wel een heel proces aan vooraf. Ik miste iets, maar kon er lange tijd mijn vinger niet op leggen. En na heel wat gesprekken, gepieker midden in de nacht en spontane huilbuien kwam het hoge woord eruit: ik word hier niet gelukkig.

Dat toegeven aan mezelf gaf al heel veel rust. Want waar word ik dan wel gelukkig van? Nou, van eropuit kunnen, van mijn eigen werktijden indelen, verschillende schrijfklussen aannemen én van verschillende mensen helpen.

Dus heb ik mijn eigen onderneming Bureau Inkt nieuw leven ingeblazen. En met succes, want de eerste mooie klussen stromen al binnen! Ik hoop in 2024 nog veel meer ondernemers te inspireren met teksten voor hun onderneming. Daarnaast schrijf ik ook veel gedichtjes uit mijn hart en plaats ik die bijna dagelijks op Instagram.

Magische handjes

En naast schrijven laat ik m’n handen nog op een andere manier wapperen, namelijk met massages! Ik volgde dit jaar een cursus Intuïtief masseren. De eerste cursusavond moest ik wel een beetje gniffelen. Ik had niet zo goed gelezen waar de nadruk bij de cursus op lag, dus toen we met de groep moesten losschudden, op onze tenen moesten lopen en daarna zo langzaam mogelijk moesten lopen, voelde dat eerst een tikkeltje gekkig.

Maar ik probeerde er zoveel mogelijk voor open te staan en dompelde mezelf onder in de holistische tak van masseren. En wat blijkt? Ik vind het ontzettend leuk!

In een opwelling solliciteerde ik later dit jaar op een parttime functie als masseur bij vakantiepark Hof van Saksen en *tromgeroffel* – ik ben aangenomen! Inmiddels heb ik intern een opleiding gevolgd en laat ik m’n handjes ‘wapperen’ op de gasten.

Iemand een uurtje laten ‘ontsnappen’ uit de werkelijkheid voelt goed. Van betekenis zijn, een doel hebben, even niet mijn creativiteit aan hebben, voelt ook goed. Dus ik heb er zin in om volgend jaar nog veel meer massagetechnieken te leren en toe te passen.

Welkom 2024

Ik ben benieuwd wat 2024 me gaat brengen. Aan goede voornemens doe ik niet. Wel hou ik ervan om te werken aan een bepaald thema of om iets nieuws te leren. In 2024 leg ik voor mezelf in ieder geval de focus op ontspannen, want ik ben gaandeweg een béétje kwijtgeraakt hoe ik dat nou het beste doe.

Hoe me dat afgaat, dat lees je vast en zeker in een volgende blog (ah kijk, zo leg ik mezelf tóch weer wat op!).

Fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!


De PS’jes:

  1. Heb je mijn mini feelgood boek al gelezen? Hij is nu verkrijgbaar als ebook in de Kobo store!
  2. Met Inge ging ik een weekje naar Bella Italiaaaa! Ik ben verliefd op Italië. Overigens gebeurde ook hier weer van alles, zoals een flauwvalincidentje… 
  3. Met de vriendengroep gingen we e-chopperen. Ik zat natuurlijk weer op de sloomste ‘chopper’… maar dat mocht de pret niet drukken.
  4. Alex & ik verruilden huis en haard voor een lang weekend Nijelamer en genoten van wandelingen met Guus! Ook vertrokken we eind dit jaar nog een weekendje naar Münster om een beetje die typische kerstsfeer op te snuiven
  5. De festivals van dit jaar waren Zwarte Cross & Woodstock. Zwarte Cross viel tegen. Te druk en te irritante mensen. Woodstock daarentegen was weer GOUD! 
  6. Om te ontspannen lees ik graag. Ik heb meerdere leeslijstjes gemaakt dit jaar en de laatste voor dit jaar is nog in de maak! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.