Boekenhoekje

Lekker leeslijstje: 7x boekentips

Mijn laatste leeslijstje is van juli vorig jaar. Da’s lang geleden, hè! En ik heb écht wel een aantal boeken gelezen de afgelopen periode. Daarom heb ik speciaal voor jullie deze 7 boekentips bij elkaar gescharreld. Veel leesplezier!

Let op: dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.

 1. ‘t Hooge Nest – Roxanne van Iperen

Waarom ik Janny uit 't Hooge Nest van Roxane van Iperen bewonder | Karin Verheij LoopbaancoachingSchrijver Roxanne verhuisde naar ’t Hooge Nest, een huis onder de rook van Amsterdam. Ze kwam achter de geschiedenis van het huis en stuitte op het bijzondere verhaal over twee joodse zussen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ik moest er wel even inkomen, maar na het eerste hoofdstuk heb ik het boek vol bewondering uitgelezen.

Korte samenvatting:

Janny en Lien Brilleslijper zijn twee zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de grootste onderduikadressen in Nederland hadden: ’t Hooge Nest, een villa in ’t Gooi. Meteen vanaf het begin van de oorlog, zetten de twee zussen alles op alles om zichzelf, hun familie en anderen in veiligheid te brengen. Het gaat lange tijd goed, tot ook zij verraden worden en de familie Brilleslijper op het laatste transport naar Auschwitz gaan.

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 

 1. Truly, madly, like me – Jo Watson

Kleine waarschuwing: dit boek is in Nederland alleen in het Engels verkrijgbaar. En hij is leuk! Al meteen op de eerste bladzijde sprak het boek me aan. Het is vlot geschreven, heeft een grappig thema en een leuke hoofdpersoon. Ik heb ‘m dan ook in één ruk uitgelezen en moest vaak hardop lachen. Dus, als je van een feelgood verhaal houdt, dan is dit boek zeker een aanrader.

Korte samenvatting:

Frankie Paulson is social media influencer en heeft een perfect leventje. Althans: online. Als ze erachter komt dat haar vriend Kyle met een ander meisje verdergaat, omdat het hem meer likes en volgers oplevert, stort haar onlinewereld in. Te geschokt om hiermee om te gaan, reist Frankie af naar een dorpje ‘off grid’ in Australië. In het dorp is geen internetbereik. Ze kan dus niet haar weerapp checken, niet Netflixen, niet haar Instagram updaten… Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gestalkt door de lelijkste hond die ze ooit gezien heeft. Het liefst gaat ze meteen weer weg, maar het universum lijkt haar daar toch een tijdje te willen houden.

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 1. Trilogie Elfhame, deel 1: de wrede prins van Holly Black

de wrede prinsMijn favoriete genres lopen enorm uiteen. Van romans en thrillers tot een goede fantasy op z’n tijd. Elfhame valt in die laatste categorie en is een spannende Young Adult-reeks bomvol romantiek en spanning in een soort bizarre elfenwereld. In totaal zijn er drie boeken en ik heb ze alle drie razendsnel uitgelezen.

Korte samenvatting:

Het leven van de 7-jarige Jude kwam op z’n kop te staan toen er een vreemde man langskwam. Hij zag er gek uit met z’n kleren en puntige oren. Voor ze het wist, vermoordde hij haar ouders. Jude en haar zusjes werden meegenomen naar het elfenland Elfhame. Nu is Jude 17 en een opstandige, jonge vrouw. In Elfhame wordt ze gediscrimineerd en bedreigd, omdat ze een mens is. Ze hoort er niet écht bij. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal. Jude laat het er niet mee zitten en vecht terug. Wat ze niet weet, is dat dit alleen nog maar het begin is. Jude moet vechten voor haar leven…

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 

 1. Kerstmis met een staartje – Lizzie Shane

kerstmis met een staartjeWe zitten middenin de lente (al voelt dat tegenwoordig niet zo), maar ik gooi er gewoon een kerstverhaal in! Deze feelgood roman heeft alle ingrediënten voor een leuk boek: leuke hoofdpersonen, schattige honden, vlotte schrijfstijl, Kerstmis én een flinke dosis romantiek.

Korte samenvatting:

In het dorpje Pine Hollow woont Ben met zijn dochtertje Astrid. Ben zit in de gemeenteraad en met kerst is dat geen pretje, want er moeten harde budgettaire maatregelen genomen worden. Ben moet het asiel sluiten. Hondenliefhebber Ally neemt hem dat niet in dank af en heeft door deze beslissing nog maar drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden. Boos spreekt ze Ben aan op z’n beslissing. Als dan blijkt dat hij toch een hart heeft, begint het beeld dat ze van hem heeft langzaam te veranderen.

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 1. De lavendeltuin – Lucinda Riley

bol.com | De lavendeltuin, Lucinda Riley | 9789401611176 | BoekenDe romans van Lucinda Riley zijn tot nu toe voor mij altijd een schot in de roos. De manier waarop ze eigenlijk twee boeken in één vlecht, vind ik heel erg knap. Ik moest wel éven in het verhaal komen, maar dat duurde niet heel lang.

Korte samenvatting:

In het heden lees je over Emilie de la Martinières. Ze erft het familiekasteel in Frankrijk. Maar hoe mooi het kasteel ook is, er kleven hoge schulden en onopgeloste geheimen aan. Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Je leest vervolgens het levensverhaal van de Britse Constance die tijdens de Tweede Wereldoorlog als spion in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie over Constance te weten komt, hoe meer haar eigen familie in een nieuw daglicht komt te staan.

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 

 1. Nulpunt – Jørn Lier Horst Thomas Enger

bol.com | Blix & Ramm 1 - Nulpunt, Jørn Lier Horst | 9789400511378 | BoekenOntzettend spannend! Veel meer hoef je eigenlijk niet te weten. Dus zoek je een goede thriller/detective? Dan zit je goed. Het is vlot geschreven en spannend tot aan de laatste pagina. Bovendien vind ik de thrillers uit Scandinavië bijna altijd een aanrader.

Korte samenvatting:

Oslo 2018: de bekende atlete Sonja Nordstrom komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Celebrityblogger Emma Ramm gaat later die dag naar Nordstroms huis en ziet dat er tekenen van een worsteling zijn geweest. Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak. Hoewel er verschillende aanwijzingen zijn, kan hij zijn vinger nog niet goed op de zaak leggen. Blix en Emma worden uiteindelijk gedwongen om samen te werken om de moordenaar te vinden.

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

 1. Ragdoll – Daniel Cole

bol.com | Ragdoll (ebook), Daniel Cole | 9789024574995 | BoekenNog zo’n goede thriller, want ook deze is ijzersterk, spannend en verrassend! Echt zo’n boek die je maar heel moeilijk kunt wegleggen…

Korte samenvatting:

In een appartement wordt een lichaam gevonden, samengesteld uit zes verschillende lijken en in elkaar genaaid tot een lappenpop. Rechercheur Wolf probeert achter de identiteit van de zes lijken te komen, maar wordt van z’n stuk gebracht als er een lijst met namen naar buiten komt: een dodenlijst. En zijn naam staat er ook op met daarachter de datum waarop hij wordt vermoord. Gaat het Wolf lukken om op tijd de moordenaar te pakken?

Hier vind je meer informatie.
Tip: bestel je boek bij de lokale boekhandel! 

WAAROM JE DE LOKALE BOEKWINKELS MOET STEUNEN? Hier lees je er meer over!

MEER BOEKENTIPS

 • Beth O’Leary – Tot snel
 • Beth O’Leary – Veel liefs
 • Kristin Hannah – De wintertuin
 • Lale Gül – Ik ga leven
 • Martine Bijl – Rinkeldekink

PODCASTTIPS

 • Man, man, man de podcast (hoe mannelijk zijn deze drie presentatoren eigenlijk?)
 • Binnen de muren (binnen de PI Veenhuizen)
 • Een kind kan de was doen (van Maxim Hartman)
 • Marc Marie & Aaf vinden iets
 • Echt gebeurd

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.