ebook, free ebook
Boekenhoekje

Heb jij mijn mini feelgood boek al gedownload?

Misschien heb je het al op mijn andere social media kanalen gezien… maar ik heb een (mini) feelgood e-book geschreven! In deze blogpost neem ik je graag mee achter de schermen (en deel ik een linkje om hem te downloaden voor maar 1,99!)

Naast mijn werk als freelance tekstschrijver en journalist geniet ik er intens van om in verhalen te duiken. Een personage bedenken, avonturen bij dat personage te bedenken en vervolgens alles opschrijven wat er maar in me op komt. Meestal begin ik met een idee voor een verhaal en werk ik al schrijvend verder (om er dan achter te komen dat het ook wel handig is om een origineel einde te hebben, zodat je niet eindeloos door blijft schrijven).

10.000 woorden en 10.000 ideeën

Voor dit e-book had ik duidelijke kaders. Ik zag een oproep voor een winterse feelgood schrijfwedstrijd voorbijkomen en was meteen geinteresseerd. “Schrijf een verhaal van maximaal 10.000 woorden”, stond erbij. Oh, en belangrijk detail: “Het moet een feelgood kerstverhaal worden.”

Mijn hoofd draaide meteen overuren. Ga ik voor een romantisch liefdesverhaal in de sneeuw? Een chagrijnige kerstboomverkoper die kerst haat? Een eenzame oude vrouw met familie die te druk is om bij haar langs te komen? De ideeëntank in mijn hoofd maakte overuren. Maar die 10.000 woorden, dat betekende ook dat ik niet té groots moest gaan denken. Dus hield ik het dichter bij huis en schreef een verhaal waar ik me zelf in herken: een zoekende dertiger: Toeval bestaat niet.

Waar gaat Toeval bestaat niet over?

Uiteindelijk gaat het verhaal over Fleur (30). Ze haat haar baan én haar baas. En haar telefoon lijkt het te weten. Van de een op de andere dag wordt ze met anonieme berichtjes bestookt. “Is jouw baas een eikel?” “Doe jij 99% van de tijd zinloos werk?” De berichten slaan de spijker op z’n kop.

Als haar baas de zoveelste, foute seksgrap maakt, zegt ze in een opwelling haar baan op. Maar wat nu? Daar heeft ze eigenlijk niet over nagedacht. De berichten lijken Fleur in een bepaalde richting te duwen, maar is dat wel wie ze is? En waarom komt ze die irritante Engelsman steeds tegen? Ze heeft wel wat beters te doen, zoals een baan zoeken.

Voor jou!

Het boek is af, de wedstrijd heb ik niet gewonnen, maar trots ben ik wel. Hoewel ik vaker boeken op mijn laptop schrijf, durf ik ze vaak niet te publiceren. Het is niet goed genoeg, het personage niet leuk, het einde te cliché en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar nu besloot ik dat allemaal te negeren en het alsnog gewoon lekker te publiceren. Want jullie, mijn lezers, zijn de fijnste innerlijke critici. Door jullie reacties leer ik waar ik nu als schrijver sta, waarin ik kan verbeteren en geniet ik van jullie enthousiasme, waardoor ik zelfvertrouwen krijg om nog veel meer verhalen te schrijven.

Download het boek!

Als je een Kobo e-reader hebt, kun je hem hier downloaden voor 1,99 euro.

Geen e-reader/Kobo account? Stuur me dan even een mailtje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.