Persoonlijke verhalen

Maaike in Amerika deel 4: gefrituurde kalkoen, beerpong en een woedeaanval

[English version? See below!] Het is misschien niet netjes, maar ik wil even gemeen doen. Ik heb nog altijd vaker niet dan wel geen jas aan. Mijn neus is een beetje rood, door de zon. En als ik het had gewild, kon ik in de Golf van Mexico zwemmen. 

Ik vond het wel prima op mijn handdoekje en met mijn boekje, maar een 60-jarige Amerikaan was het daar niet mee eens. “Get in the fucking water young lady!” Eh… nee?

In mijn vorige update stond Thanksgiving voor de deur. Dé ultieme Amerikaanse feestdag. En ik had het genot om dat mee te maken onder fantastische omstandigheden.

GEFRITUURDE KALKOEN EN EEN HUIS VOL HONDEN

Tijdens mijn couchsurfing avonturen leerde ik Timmy en Brittany kennen. Een jong stel met een prachtig huis in Georgetown Texas. De avond dat ik er was bespraken we van alles met elkaar en knuffelde ik hun honden. Ik wist het al na 2 minuten: deze mensen zijn tof.

Thanksgiving kwam even ter sprake en ze nodigden me uit, maar ik had geen idee waar ik een paar weken later zou zijn. Toch dacht ik erover na. Het vieren met hen was vast en zeker leuker dan het vieren in een of ander hostel.

Dus ik besloot te gaan. Reed terug naar Texas vanaf New Orleans en arriveerde in Cleburne Texas waar ze een huis (zeg maar gerust een villa), hadden afgehuurd samen met hun naaste familie en een aantal goede vrienden.

STRESSKIP

Zo’n beetje iedereen had wel een hond (of twee) die mij luid blaffend en kwispelend kwam begroeten. Timmy stelde me aan iedereen voor, gaf me een rondleiding door het huis en een van zijn vrienden drukte een glas alcohol in mijn handen. De pret kon beginnen. Voor ons dan. In de keuken werd nog hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor het diner.

De kalkoen werd in gloeiend hete olie gedompeld en de ham ging de oven in. Uiteindelijk schoven we met ongeveer 14 mensen aan bij het diner. En het was heerlijk. Echt, petje af! Wij hebben het maar makkelijk met dat gourmetten van ons. Dit is het echte werk! Alles was zelfgemaakt. Van de bijgerechtjes, hoofdgerechten en de drie taarten aan toe! Ik zou bezwijken onder de stress als ik alles zelf moest maken…

HONDENPARADIJS

Ik kan mijn hele blog wel aan dit weekend wijden, want jeetje wat een feest. We speelden cornhole (zie YouTube, ik wil dit ook thuis!). Ik speelde bloedfanatiek beerpong met teammaatje Maggie (en we waren verdomd goed als ik dat even arrogant mag zeggen!). We deden heads up (ook al zo’n leuk spel! Denk hints). En dan het vele knuffelen met de honden op de bank (7 stuks + aanloophond White Dog van de buren). Altijd was er wel eentje in voor wat aandacht.

De dag na Thanksgiving deden we ‘s avonds een beerpongtoernooi en werd ik om 00 uur 26 jaar. Er werd voor me gezongen en ik geloof… dat ik van oor tot oor straalde. Ik danste de kamer rond met iedereen, dronk nog maar een glas alcohol en gaf mijn nieuwe vrienden een lesje in goede, oude muziek. Wie kent Alice van The Smokies nou niet!? Het “Who the fuck is Alice” gedeelte vonden ze vooral leuk.

Het was fijn om even omringd te zijn met een groep vaste gezichten. Mensen die je vertrouwen, ook al wandel je net hun leven binnen. Mensen die hun best doen je het naar je zin te maken en jij andersom ook. Ik ging mijn gang daar. Ik voelde me thuis en ik denk dat dat het grootste compliment is wat ik iemand kan geven. Dat gevoel is een paar keer voorbijgekomen en de meesten weten dat ook. Ik denk (en hoop) dat ik met hen in contact zal blijven. Misschien niet maandelijks, maar zo af en toe.

WOEDEAANVAL

Zoveel mensen hebben me tot nu toe laten lachen of me positief verbaasd. En 1 iemand heeft me echt kwaad gemaakt. Ja, ik. Kwaad.

Weleens gehoord van Walmart? De megastore waar iedereen gek op is en waar je alles kunt kopen? Van tuingereedschap tot kleding tot beddenhoezen en eten? Eigenlijk een gigantische Action, Jumbo, Hema, Kruidvat en Intertoys in 1. Nou, je kunt niet alles kopen als je Europees bent.

Ik wilde een fles wijn meenemen voor mijn couchsurfer host Kevin waar ik al eerder was geweest en nu op de terugweg van Thanksgiving nog een nachtje zou blijven. Na 15 minuten (ik overdrijf niet) in de rij te hebben gestaan, omdat het kassameisje super sloom was, was ik eindelijk aan de beurt. Een fles goedkope wijn en twee onzinproducten legde ik op de band.

BOYCOT

Het meisje keek me nogal glazig aan. “Sorry, ik mag je niet helpen. Ik ben nog te jong.” Een oudere man werd erbij gehaald. De man mijn ID gegeven waar hij vervolgens moeilijk naar zat te kijken. Ik wees m nog even nadrukkelijk mijn geboortejaar aan en toen schudde hij zijn hoofd.

“Dit is niet Amerikaans.”
“Nee. Het is Europees.”
“Dus niet van hier.”
“Nou nee, ik woon in Europa.”
“Ja, dan mag ik je dit niet verkopen.”

Eh… wat?! Dat was het stomste wat ik die dag of eigenlijk tijdens mijn hele reis gehoord had. Ik zette heel even een discussie aan maar liet het toen varen. Ik schikte me in mijn lot, maar niet voordat ik naar de andere twee dingen had gewezen. “Ik wil dat ook niet meer.” Een Walmart boycot.

NEDERLANDSE SCHELDWOORDEN

Chagrijnig zat ik weer in de auto. Het meeste hardop praten en ook mijn gedachten gaan nu in Engels, maar daar in de auto vloekte ik als een bezetene in het Nederlands. Even stoom afblazen. Wat een gestoord iets. En een geweer had ik waarschijnlijk wel kunnen kopen. Zo debiel is die wet in Amerika dan ook wel weer.

Eenmaal bij host Kevin nog een keer kwaad mijn verhaal gedaan en ik maakte van de situatie gebruik om hem wat Nederlandse scheldwoorden te leren. We deden een potje beerpong (ik verloor verdomme, waar was Maggie!), maar gelukkig was mijn goede humeur al snel weer teruggekeerd en werd het een gezellige avond. Zelfs zonder die fles wijn weliswaar haha.

SWEET HOME ALABAMA

De volgende ochtend doorgereden naar Mobile Alabama waar ik een nachtje bij Robert zou blijven. Robert was in de wolken. Zijn vriendin uit Litouwen heeft hij ontmoet via couchsurfing én ze is zwanger van hun baby. Om dat te vieren rookte hij wiet, dronk ik bier en kreeg hij een hilarische lachbui over onze zwarte pieten discussie (“So the anti Black Piet demonstration is against black people in general? Well that is racist!” “How do you explain to kids why the Piets are yellow? Oh my god. They have eaten to much cheese? It is Cheese Piet?”). Ja, grappig. Ben maar gestopt met de echte discussie uit te leggen.

En nog grappiger vond hij onze Nederlandse kringverjaardagen. “Je zit dus gewoon de hele tijd in een cirkel? Wat doe je dan?” Om vervolgens weer in lachen uit te barsten bij het idee van zijn woonkamer vol met mensen in een kringetje.

GEVREET

Het is nu maandag. Ik ben in (noord) Florida en heb nog precies twee weken voordat het vliegtuig weer op Nederlandse basis landt. Aan de ene kant fijn hoor, jongens. Het Amerikaanse eten komt me mijn neus uit en mijn buik is verre van plat door al dat gevreet. Maar ik ga het ook missen. Dit vreemde land met mensen die soms binnen vijf minuten hun hele levensverhaal vertellen waar geen speld tussen te krijgen is. Zo kletste een Airbnb host de oren van mijn kop (een uur lang) over haar ziekenhuisopname een jaar geleden…

Tja, gekkies die Amerikanen. Ik mis ze nu al…


ENGLISH VERSION FOR MY DEAR, SWEET, NOT DUTCH SPEAKING FRIENDS

(PS: it was harder then I thought! Please don’t get annoyed by all the grammar mistakes haha.)

I am sorry, but I wanna be mean for a few seconds. The warm coat that I packed? Well, I haven’t wore it much… My nose is a bit red because I spend so much time relaxing in the sun. And if I wanted it, I could have gone swimming in the Gulf of Mexico the other day.

I was happy laying on my towel, catching up on some reading but one American man (age 60), tried to bully me to get into the (ice cold) water. “Get in the fucking water young lady!” Eh… no thank you?

In my previous update I talked about Thanksgiving that was coming up. And I had the pleasure enjoying that under great circumstances.

FRIED TURKEY

Via Couchsurfing I met Brittany and Timmy. A young couple with a beautiful house in Georgetown Texas. The night I stayed at their place, we talked for hours and had so much fun getting to know each other. I had the feeling these two people could become my friends.

They invited me for Thanksgiving but I wasn’t sure about it yet. Maybe I would be in a completely different area during the holidays. However… after I thought about it, I decided to say yes. It would be way more fun to spend it with them in stead of sitting alone in a hostel somewhere.

I arrived Thanksgiving morning in Cleburne Texas where they had rented a beautiful house with their closest friends and family. Almost everyone had a dog (or 2) that they brought. The dogs came running up to me to say hi and Timmy and Brittany introduced me to the rest of the gang. Timmy’s friend Chip made me a cocktail. I was looking around and remember just smiling. This was going to be a great weekend! Brittany, the busiest person of us all, was making everything ready for dinner.

A LOT OF PRESSURE

Timmy was in charge of the turkey and did a great job on that! Around 7 we could all enjoy the great cooked meal. Really, I was impressed. Everything was home made. The real deal. Side dishes, main dish and even 3 pies. Damn, I think I would have been crying all day because of all the stress it would cause me.

The whole weekend was awesome. We played cornhole (I want that back home!), beerpong (I was a maniac and wanted to win. Luckily my teammate Maggie was awesome in it), and we did heads up. Oh, and the cuddling with all the dogs was a blast. Especially White Dog, the neighbourdog was always around to cuddle with. I miss you White Dog! But also sweet Charlie, one of Timmy and Brittany’s dogs. This morning I heard he died suddenly. So sad to hear that… He was an awesome dog!

BIRTHDAY GIRL

The night after Thanksgiving we played a beerpong tournament and at 00.00 I turned 26. Everybody sang for me. I danced around in the living room and I put on some old music. Most of the songs everybody knew, but Alice from The Smokies no one knew about! Such a shame…

It was great being surrounded by the same group of people for a couple of days. People I just met, but who trusted me and I trusted them. I did my own thing there. I really felt that I could be myself with them. I felt at home. And I think that is the biggest compliment I can give to someone.

That feeling happened a few times on this trip and I hope I will stay in touch with thouse people. Maybe not every month, but just now and then.

WALMART BOYCOT

A few days later I was angry. In a Walmart. Yes, me. The store where you can buy EVERYTHING. Well, not if you’re me.

I wanted to give my couchsurfing host Kevin a bottle of wine because I could stay with him for the second time. After standing in line for 15 minutes (not kidding) it was finaly my turn. The girl was too young to sell me alcohol, so I had to wait for an older guy. I gave him my ID and he looked at it as if it was fake.

“This isn’t an American ID.”
“No, it’s European.”
“So… it is not from here.”
“Well, no. I don’t live here.”
“Okay. I can’t sell you this then.”

Eh… What!? I tried discussing it, but he left me no choice. No wine for me. I went back to the car and was angry. I yelled some Dutch curses while I hit the road again. When I was at Kevins place I told him about it and still felt angry. Luckily he cheered me up and we played beerpong. I lost… Where was Maggie when I needed her!? Despite the loss, we had a great night, even without that stupid bottle of wine.

SWEET HOME ALABAMA

The next day I went to Mobile Alabama. I stayed with Robert who was so happy. He told me he met his girlfriend via couchsurfing and now she was pregnant! To celebrate that fact he smoked weed, I drank beer and we talked and laughed a lot. He showed me around town, we had a nice lunch and I even got the chance to feed squirrels!

It’s monday now and in two weeks I will fly back home. I am going to miss this crazy country with strangers telling you EVERYTHING you need to know about them. But I am also looking forward to come home. See my family with christmass and sleep in my own bed… But yes. I will miss this too… You crazy Americans.

Hugs and kisses! Oh and I promise that the next time I will write better English haha.

2 reacties

 • Meier

  Hello there I am so thrilled I found your webpage, I really found you by error, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a
  fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to read through it all at the moment but I have bookmarked
  it and also included your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read more, Please do keep up the great work.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.