Persoonlijke verhalen

Tinderpret

Menig vrijgezel heeft de datingapp Tinder op zijn telefoon. De korte uitleg: je ziet een foto van iemand, veegt naar het hartje als je diegene leuk vindt en anders veeg je hem naar het kruisje. Veeg ik diegene naar hartje en hij mij ook? Dan heb je een match! 

Voor een sociaal experiment op VROUW.nl liet ik mijn vader enige tijd de mannen voor me uitzoeken. Dat was ontzettend grappig, maar… geen succes. Ik heb tegenwoordig zelf weer de touwtjes in handen, maar blijf me over sommige mannen verbazen.

Dont’s op Tinder

Het begint allemaal bij de foto’s. Talloze mannen proberen quasi sexy een badkamerlook na te doen door zichzelf in de spiegel te fotograferen (nee!) en anderen presenteren zich als sportschool uitslovers (ook een nee).

En dan de foto’s waarop mannen trots met reuzevissen in hun armen staan, trots over hun klassieke auto aaien, zichzelf showen in een witte onderbroek (Iee! Nee!) of met een voltallige vriendengroep op de foto staan (wie van de tien is het?).

Foute openingszinnen

Als je uiteindelijk toch een paar matches met leuke foto’s hebt en ze beginnen met je te chatten, kan het ook snel verkeerd gaan. Zo heb ik al 3 huwelijksaanzoeken gekregen – eentje wilde zelfs trouwen in Disneyland Parijs (en zelf de prinsessenjurk aantrekken), een ander kwam meteen to the point en vroeg wanneer ik ‘op hem kwam zitten’ en weer een ander liet weten ‘de geometrie van mijn hoofd zeer aantrekkelijk te vinden’. Juist ja.

Ik verwacht op zo’n datingapp echt niet ineens ‘de ware’ tegen te komen. Desalniettemin is het af en toe een leuk tijdverdrijf, maar ook een ware vleeskeuring. Kijk je te zelfverzekerd? Gaat vast vreemd. Kijk je te verlegen? Te onzeker.

Eisenlijst

Je moet als man dus nogal aan wat eisen voldoen voordat je naar een hartje wordt geveegd. En andersom zal dat ook vast zo zijn. Vrienden laten mij soms ook de meest bizarre foto’s zien van vrouwen op Tinder. Zo had een meisje als tekstje bij een niet al te veel aan de verbeelding overlatende foto geschreven: ‘Ik ben op zoek naar een serieuze relatie’. Ja, dan lig ik ook in een deuk.

Maar zo heel af en toe zit er eens een verrassing tussen al die matches. Iemand met leuke, spontane foto’s, een vlotte babbel en die interesse in je toont. Ja, dan is die datingapp leuk en zet ik mijn beste beentje voor; je kunt immers nooit weten, nietwaar?

Bron foto: Etsy.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.