Boekenhoekje

6 verslavende boekentips uit januari

De eerste weken van het jaar zijn voorbij (yay!). In de rustige uurtjes pakte ik er al snel een boek bij. En ze waren (bijna!) allemaal steengoed. Hieronder een lijstje met boekentips uit mijn januarimaand. 

Dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee (of koekjes :)) kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.


Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck

Het wordt spectaculair. BeloofdGenre: roman
Aantal sterren: ★★★★★

Samenvatting: Het is 5 oktober 13.34 u. Anna staat eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen, niet haastig op weg naar de uitgang. Ze is alleen en haar koffer staat naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

Recensie: ik hou wel van boeken die ietwat poëtisch zijn geschreven. Zita heeft met dit boek iets heel moois neergezet. Hij staat bomvol mooie en rake zinnen die me in mijn gevoel raken. Ook blijf ik nieuwsgierig naar wat er staat te gebeuren. En hoewel ik het op gegeven moment wel door heb, is het gevoel er niet minder om. Een fantastisch, aangrijpend en goed geschreven boek.

LINK

 

 

Zo’n mooi meisje – Carla Kovach

Zo'n mooi meisjeGenre: thriller
Aantal sterren:★★★★★

Samenvatting: een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Vlak voordat ze het bewustzijn verliest, zegt ze ‘Help haar’ tegen de persoon die haar probeert te helpen. Een paar dagen later wordt het lichaam van een ander jong meisje gevonden. De gelijkenissen van het meisje zijn verontrustend. Het is aan rechercheur Gina Harte om de moordenaar te stoppen, voordat hij zijn oog op een volgend, perfect meisje laat vallen.

Recensie: voor liefhebbers van thrillers is dit boek zeker een aanrader. Het is een nummer 3 uit de serie van Gina Harte, maar de boeken zijn heel goed los van elkaar te lezen. Het leuke aan dit boek vond ik dat de schrijfster het spannend heeft weten te houden van de eerste tot de laatste bladzijde. Ook lees je zowel vanuit het perspectief van recheurcheur Gina als van het perfecte meisje.

Klik hier om het boek te kopen

 

De Keuze – Edith Eva Eger

De keuzeGenre: waargebeurd/WOII
Aantal sterren:★★★★,5

Samenvatting: Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd. Maar Edith en haar zusje deden er alles aan om in leven te blijven. Dr. Eger deelt haar herinneringen en vertelt hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden.

Recensie: dit boek was niet zo’n fijne om vlak voor het slapengaan te lezen. Hij heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Edith beschrijft – met name in het begin – hoe zij en haar terechtkomen in een concentratiekamp en wat ze daar hebben doorstaan. Ook beschrijft Edith het leven na het kamp. Hoe ze als voormalig, arme arbeider is opgeklommen tot psycholoog en hoe ze haar eigen ervaringen inzette om andere mensen te helpen. Een inspirerend boek.

Klik hier om het boek te kopen

 

 

Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Nora schrijft haar eigen verhaalGenre: (feelgood) roman
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting: Nora is scenarioschrijver van romantische films, maar als haar man ineens vertrekt schrijft ze haar eigen verhaal en wordt het haar beste niet-romantische filmscript tot dan toe. Hollywood gaat het verfilmen, bij haar thuis. De knappe acteur Leo speelt haar ex. Als ze hem leert kennen, weet ze niet goed wat ze van hem moet vinden. Eigenlijk wil ze het liefst dat dit mediacircus zo snel mogelijk weer weggaat. Maar als ze een dag na de opnames op de veranda Leo vindt, vraagt hij haar of hij nog wat langer mag blijven. Uiteraard tegen betaling. Nora kan het geld goed gebruiken. Uiteindelijk zegt ze ja. Zeven dagen… zo erg is dat toch niet?

Recensie: Door de cover en het verhaaltje op de achterkant dacht ik dat dit zo’n typisch grappig, feelgood verhaal was. Er bleek echter een verhaal met een veel diepere lading achter te zitten. Een leuke verrassing! Dit boek verschijnt 7-2 in het Nederlands bij Bol.com en is een leuke om op je boekenlijst te zetten. Hij leest lekker vlot en heeft een verrassend plot.

Klik hier om het boek te kopen

 

MacBeth – Jo Nesbo

MacbethGenre: actie/thriller
Aantal sterren: ★★

Samenvatting: een donker, corrupt fabrieksstadje in het Schotland van de vroege jaren 70 is het toneel van deze thriller. Macbeth gaat over een politiemacht die worstelt met een aanhoudend drugsprobleem. Het hoofd van een van de drugsbendes wil het hoofd van het SWAT-team geleidelijk manipuleren.

Recensie: dit boek heb ik niet uitgelezen. Ik ben tot een derde gekomen en heb ‘m toen aan de kant gelegd. Hoewel hij meeslepend geschreven is, pakte hij me gewoon niet. Wel zit hij in dit lijstje, omdat ik denk dat het boek voor mensen die houden van ietwat duistere boeken over corrupte agenten en machtspelletjes wel degelijk heel geschikt is.

Klik hier om het boek te kopen

 

 

De waarheid / Verity – Colleen Hoover

De waarheidGenre: young adult/thriller
Aantal sterren: ★★★★,5

Samenvatting: schrijfster Lowen kan nauwelijks rondkomen van haar boeken, maar dan krijgt ze de kans van haar leven. Ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien. Verity heeft een auto-ongeluk gehad en kan zelf niet meer schrijven. Lowen gaat door Verity’s aantekeningen heen en ontdekt een ongepubliceerde autobiografie. Eentje die waarschijnlijk verborgen had moeten blijven. Lowen kan niet stoppen met lezen. Ze zegt niets tegen Verity’s man Jeremy. Hoe lang kan ze wat ze leest nog voor zich houden?

Recensie: Colleen Hoover heeft bij mij nog nooit de plank misgeslagen. Met dit boek maakt ze een zijstapje naar een thriller. En wat voor één. Elk onbewaakt momentje wilde ik verder lezen in dit boek. Sommige passages maakten me letterlijk misselijk. Ik was heel benieuwd hoe het zou eindigen. Het einde is verrassend. Wel een klein minpuntje: ik had op een ander einde ‘gehoopt’. Ook heb ik niet het gevoel dat ik de hoofdpersoon écht heb leren kennen. Sommige zaken blijven daardoor onbeantwoord. Desalniettemin draagt de spanning het verhaal goed en geef ik ‘m alsnog gewoon 4,5 sterren.

Klik hier om het boek te kopen

 

En dan nog even dit…

Valerie Lane 1 - De theewinkel vol geluk

Ik heb ook het boek ‘De theewinkel vol geluk’ van Manuela Inusa gelezen. Een Duitse schrijfster die met de start van deze reeks een bestseller op haar naam zette. En eerlijk, het klinkt ook hartstikke leuk! Vijf vriendinnen met allemaal een eigen winkel – en dus allemaal een eigen boek met een verhaal. Maar de eerste in de reeks… ik begrijp níét waarom dit een bestseller is geweest. Het is heel erg kinderlijk geschreven, de hoofdpersoon is té onzeker en het hele girl meets boy gehalte is ook te makkelijk zonder interne conflicten. Dus voor iedereen die deze nog op het leeslijstje heeft staan? Ik adviseer je het niet te doen, want je maakt je op voor een teleurstelling.

Aantal sterren: ★

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.