Boekenhoekje

8 verslavende boekentips in april!

‘Heb je nou alwéér een boek uit?’ vroeg Alex me laatst. En inderdaad: de teller blijft maar oplopen. Mijn doel om 25 boeken te lezen dit jaar is al bijna bereikt. Ik geloof dat ik sinds de middelbare school niet meer zoveel gelezen heb als nu. En ik vind het heerlijk! Stiekem hoop ik een vleugje van mijn enthousiasme op jou over te brengen, daarom hieronder weer een fijn lijstje voor jou om op te slaan.

Waardebepaling sterren:

★: niet uitgelezen, geen doorkomen aan. Een woordenboek is nog leuker.
★★: met moeite uitgelezen. Toch niet helemaal mijn boek.
★★★: ik heb me ermee vermaakt, maar het laat geen onuitwisbare indruk achter.
★★★★: omg, ja! Dit boek is superleuk en moet iedereen lezen!
★★★★★: WAUW, WAUW, WAUW. Dit boek wil ik aan de hele wereld tippen!

Let op: Dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee (of koekjes :)) kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.


Uitgedokterd – Antoinette Kalkman

Genre: thriller
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Journaliste Eveline Johansen stelt een misstand aan de kaak als haar dochter na een verkeerde ziekenhuisingreep invalide wordt. Ze gaat tot het uiterste om de schuldigen ter verantwoording te roepen. Slaagt ze in haar missie of wordt de drang naar gerechtigheid haar fataal?

Recensie:

Wat doe je als moeder om de juiste steen boven te krijgen? Juist: heel veel. Dit verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Vanuit de moeder, de arts in kwestie en het afdelingshoofd van het ziekenhuis. Hierdoor zie en weet je meer dan de moeder en dat maakt het extra spannend. Bovendien is het verhaal goed geschreven, leest het vlot en is het tot aan de laatste pagina een ware pageturner. Aanrader!

Morisaki’s boekwinkel – Satoshi Yagisawa

Genre: literaire roman
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Het zit de 25-jarige Takako niet mee. Wanneer haar vriend (en collega) het uitmaakt om te trouwen met een ander, neemt ze ontslag. Takako gaat haar oom Satoru helpen in zijn antiquarische boekwinkel. In ruil voor haar hulp mag ze boven de winkel wonen. Daar vindt ze troost in het lezen van boeken. 

Recensie:

Het is niet dat ik niet van het boek heb genoten. Met name het eerste deel is fijn geschreven met prachtige, bijna poëtische zinnen en waarheden over het leven. Maar iets over de helft begint de schrijver mijn aandacht kwijt te raken.  Ook verwachtte ik door de cover (ik lees niet vaak flapteksten) dat er een kat in voor zou komen – nee dus. Het is geen dik boek en daarom zeker een aanrader voor mensen die van mooie zinnen (en boeken) houden.

Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Genre: roman/feelgood
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terechtkomt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen. Na enkele hopeloze pogingen komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat eigenlijk helemaal niet erg…

Recensie:

Een heerlijk boek. Zo eentje die je zó uit hebt! Hij is lekker kort, goed geschreven en meeslepend. Need I say more?

De perfecte huisgenoot – Vi Keeland & Penelope Ward

Genre: roman/feelgood
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Molly zoekt een huisgenoot. En net als ze de hoop begint te verliezen, ontmoet ze de perfécte kandidaat. Het enige probleem? Het is een erg knappe man, genaamd Declan. Bij gebrek aan beter mag Declan blijven en worden ze goede vrienden. Maar ze kunnen allebei wel wat hulp op liefdesgebied gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken? Is dit het recept voor succes of voor verdriet…? 

Recensie:

Het hielp niet mee dat ‘Love at first flight’ (zie verderop) een ietwat soortgelijk verhaal is. Daarom pakte dit verhaal mij zelf niet zo. Los daarvan is het wél een heel leuk, schattig geschreven boek waarin ook zwaardere onderwerpen niet geschuwd worden. Een fijne feelgood die – als ik het andere boek niet had gelezen – denk ik 4 sterren had gekregen!

De chaos in Loïs – Yorick Goldewijk

Genre: kinderboek/filosofie
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Maarten en Loïs zijn samen opgegroeid en hebben altijd met elkaar gespeeld. Maar sinds hij verliefd op haar is geworden, krijgt hij rode vlekken in zijn nek zodra ze hem aankijkt. En nu is Loïs ziek. Maarten voelt zich schuldig dat hij niet bij haar langs durft en wanhopig omdat ze misschien wel doodgaat. Als hij hoort over een geheimzinnig leegstaand huis waar kapotte dingen op magische wijze weer heel worden, ontstaat er een plan in zijn hoofd. Wat als Loïs een nacht in dit huis zou doorbrengen…?

Recensie:

Vorig jaar las ik Films die nergens draaien van dezelfde schrijver. Ik heb hier zo om moeten huilen, dat ik besloot nog een boek van Yorick te lezen. Toch ben ik hier minder enthousiast over. Het boek(je) is geschreven voor de Week van de Kinderfilosofie. En hoewel ik begrijp dat je hierover kunt filosoferen, vind ik hem gewoon niet af. Het verhaal begint goed, sommige stukken zijn ook echt prachtig, maar het pakte me niet. De emotie mist. Jammer! 

De kleuren van magie #1 – V.E. Schwab

Genre: fantasy
Aantal sterren: ★★★,5

Samenvatting:

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen, Rood Londen, Wit Londen en Zwart Londen (maar daar praat niemand meer over). Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Delilah Bard ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat hen naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht…

Recensie:

Het is een flinke jongen, dit boek. Ik moest er dan ook even in komen. Al die verschillende werelden, aparte talen, magische voorwerpen en ook vrij veel personages… Maar naarmate het boek vorderde, wilde ik graag verder lezen en wordt het verhaal steeds beter, duisterder en interessanter. Met name het personage van Delilah brengt kleur aan het boek, omdat ze zo lekker brutaal is.

The day we died – Wendy Owens *Engels boek

Genre: thriller
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Sydney Booth werkt bij de politie en verbergt al haar hele leven een duister geheim: ze is de dochter van de beruchte ‘Lipstick Killer’. Als er opnieuw een moord wordt gepleegd, lijkt de crime scene verdacht veel op die van haar vader. Inclusief dezelfde lippenstift die haar vader altijd zijn slachtoffers op deed. Sydney realiseert zich dat ze niet langer veilig is. Komen haar geheimen aan het licht? Kan ze haar familie beschermen?

Recensie:

Hij is jammer genoeg nog niet in het Nederlands verschenen, maar man, wat een boek is dit! Ik heb ‘m in een recordtempo uitgelezen en vond ‘m spannend van begin tot eind. Het leuke is dat je zelf gaat nadenken over wie die copycat moordenaar dan is. En door de manier waarop het geschreven is, lijkt iedereen ineens een verdachte. Aanrader!

Love at first flight – Jo Watson *Engels boek

Genre: roman/feelgood
Aantal sterren: ★★★,5

Samenvatting:

Dingen die Pippa leuk vindt: haar baan, vliegtuigen, synoniemen en tropische vissen. Dingen die Pippa niet leuk vindt: herhalende patronen, strakke kleding, mensen die vragen waarom ze alleen is en schoolreünies.

Na vier maanden alleen via de intercom te hebben gesproken, ontdekken luchtverkeersleider Pippa Edwards en piloot Andrew Boyce-Jones dat ze veel meer gemeen hebben dan alleen het werken op dezelfde luchthaven. In feite… hebben ze allebei een date nodig. Moe van elke relatie die eindigt voordat het zelfs maar is begonnen, wil Pippa de onvermijdelijke vragen ontlopen op haar gevreesde schoolreünie. En Andrew moet zijn familie van zijn rug af zien te krijgen over het settelen. De oplossing lijkt eenvoudig. Een pact – een nep-datingpact – zolang het wederzijds voordelig is. Het is perfect.

Of tenminste, dat zou het zijn als hun zeer echte aantrekkingskracht niet alles zou laten twijfelen wat Pippa dacht dat ze wilde…

Recensie:

Een boek van één mijn lievelingsschrijfsters. What can go wrong? Ik heb echt van dit boek genoten. Pippa is anders dan anders, maar daardoor juist ontzettend leuk, opvallend, uniek én grappig (ook al heeft ze dat zelf vaak niet in de gaten). Met dit boek heeft Jo wederom een superleuk, feelgood verhaal geschreven, maar schuwt ze moeilijke onderwerpen niet. Perfect dus.

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Namelijk het maken van boekenleggers. Ik teken & verf er op los de laatste tijd. En omdat ik het zó leuk vind, heb ik besloten een (mini)webshop aan te maken. Je kunt de boekenleggers voor 2 euro per stuk kopen.
Heb je zelf een idee voor een boekenlegger? Neem dan contact met me op. Tegen een meerprijs maak ik er graag eentje voor je op maat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.