top 10 leukste romans om te lezen
Boekenhoekje

Luid de zomer in met deze 10 leuke romans!

Ah, heerlijk! Het zonnetje schijnt en de mensen zijn allemaal een stuk vrolijker. Met zulke fijne temperaturen is het prima weer om aan een roman te beginnen en weg te dromen. Lekker in de tuin, ’s avonds bij de kachel of op vakantie. 

Aangezien ik nogal een boekenverslinder ben, heb ik 10 fijne romans voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1 Chantal van Gastel – Ik wist het 

Een roman die ik niet meer kon wegleggen! Een heerlijk verhaal over Mia die een bloemenwinkel begint, heimelijk verliefd is op de jongen van de tostibus en allerlei idiote dingen meemaakt met de camerajournalist Axel die haar ook wel lijkt te zien zitten. Haar wel héél sterke intuitie maakt het verhaal anders dan alle andere romans. Een waar pareltje!
Bij Bol.com €12,50 (paperback)

2 Jojo Moyes – Een leven na jou 

Als je de film Me Before You hebt gezien (of het eerste boek ‘Een leven voor jou’ hebt gelezen), is dit een must. In het eerste deel zien we hoe Lou het hart wint van de verlamde Will, maar hij uiteindelijk toch voor euthanasie kiest. In dit deel is Lou nog steeds ontroostbaar. Een bizar ongeluk dwingt haar terug bij haar familie in te trekken en moet ze zich van haar ouders aanmelden voor een groepscursus rouwverwerking. Hoewel ze in eerste instantie denkt daar niets te zoeken te hebben, wordt ze toch verrast… Het is niet zo’n sterk verhaal als het eerste deel, maar zeker een fijne aanrader!
Bij Bol.com €19,99 (paperback)

3 David Nicholls – Wij

Het gaat niet goed tussen Douglas en zijn vrouw Connie. Op een nacht maakt ze hem wakker en vertelt hem dat ze bij hem weg wil. Maar die familievakantie dan? Hun zoon Albie gaat het huis uit om te studeren, Douglas had de vakantie aangegrepen als een manier om nog dichter bij zijn zoon te kunnen komen, maar wil nu dat de trip fantastisch wordt, dat ook zijn vrouw weer van hem gaat houden. Alles is geregeld, wat kan er dan nu nog misgaan? Nou… genoeg! Een boek waarin je meeleeft met Douglas die zó zijn best doet en daardoor veel juist mis gaat…
Bij Bol.com €19,99 (paperback)

4 Liane Moriarty – Het geheim van mijn man

Wat als je een brief vindt van je man om te openen na zijn dood. Een brief met een diep, donker geheim. Zou je hem dan openmaken? En wat is dat ‘grote geheim’ dan? Cecilia worstelt met dit vraagstuk. Uiteindelijk opent ze de brief en dat zal haar hele leven veranderen. Ze had altijd alles zo goed op een rijtje, maar als ze achter het geheim van haar man komt…
Bij Bol.com €19,95 (paperback)

5 Sophie Jackson – Stuk van jou 

Oké, oké, oké… misschien een beetje categorie ‘mega voorspelbaar’, maar ik heb er zeker van genoten. Sophie geeft Engelse les in de New Yorkse gevangenis. Als Wesley bij haar in de les komt met zijn opvliegende karakter en prachtige ogen, raakt Sophie in de war. Ze merkt dat ze meer en meer iets voor hem gaat voelen, evenals Wesley die nog nóóit verliefd is geweest. Maar hun gevoelens voor elkaar, kan Sophie haar baan kosten. Het leest lekker vlot weg, zitten zeker een aantal verrassingselementen in deze roman, maar het einde: dat laat zich wel raden.
Bij Bol.com €18,99 (paperback)

6 Mariëlle de Visscher – Ik jou ook 

Een herkenbaar verhaal voor veel single jongvolwassenen. Werk, vrienden, huisje… maar als iedereen om je heen gaat trouwen en kinderen krijgt, voel je je toch behoorlijk alleen. Sofie snakt naar de liefde, maar gelooft er niet echt meer in. Ze lijkt steeds verder van haar vriendinnen verwijderd te zijn. Ze zoekt haar heil in leuke dingen kopen en komt haar droomkast op Marktplaats tegen. En die verkoper… oef, daar is iets mee aan de hand.
Bij Bol.com €17,95 (paperback)

7 Jill Mansell – Lang leve de liefde

Jill Mansell staat garant voor een leuke roman. In dit boek maakt Lily op haar 25e verjaardag de laatste brief van haar overleden moeder open. Haar moeder vertelt over haar eerste grote liefde, Declan. Hoewel Declan niet Lilly’s vader is, besluit ze hem op te sporen. Op diezelfde dag ontmoet ze de acteur Eddie die haar helemaal geweldig vindt en haar voor zich probeert te winnen. Maar is Lilly wel geschikt voor zo’n sterrenleventje? En wat vindt haar beste vriend Dan daar eigenlijk van?

Het leuke aan deze roman is dat iedereen, elk personage, op zoek is naar de liefde. Lilly’s oma, haar beste vriend Dan en vriendin Patsy. Ze hebben allemaal hun eigen verhaallijn en dat allemaal samen betekent een leuk boek met tenenkrommende gênante scènes…
Bij Bol.com €19,99 (paperback)

8 Colleen Hoover – Misschien Ooit

Als er iets knettert is het wel de aantrekkingskracht tussen een dove singer-songwriter (Ridge) en het meisje dat hem helpt met het schrijven van zijn teksten (Sydney). Zij heeft net ontdekt dat haar vriend haar al tijden bedriegt met haar beste vriendin, hij heeft al jaren een relatie met een ander meisje en houdt vol dat hij bij haar zal blijven. Een onwaarschijnlijke liefde. Niettemin brengen Ridge en Sydney uren samen door. Maar om redenen die Sydney niet begrijpt, weigert Ridge zijn vriendin te verlaten…
Bij Bol.com €14,99 (paperback)

9 Cecelia Ahern – Love, Rosie

Rosie en Alex zijn sinds hun kindertijd onafscheidelijk. Ze worden samen voor het eerst dronken en vertellen elkaar álles. Als Alex vertelt dat hij en zijn familie van Dublin naar Amerika gaan verhuizen, is ze ontroostbaar. Ze beloven elkaar weer snel te zien, maar het loopt allemaal anders. Rosie raakt zwanger en blijft in Dublin. Alex trouwt met een Amerikaanse. Ondanks de afstand, blijven ze elkaar schrijven. Rosie blijft zich afvragen of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden als Alex niet was verhuist. Misverstanden en pure pech houden elkaar gescheiden. Maar komt er dan nooit dat welbekende ‘vonkje’? Of is het inderdaad te laat?
Bij Bol.com €5 (paperback)

10 Polly Williams – Sophie met vleugels

Categorie chicklit, maar wel een heel leuke! De lieve, spontane Sophie krijgt een tragisch ongeluk en komt te overlijden. Alhoewel: ze is nog altijd op aarde, ook al kan niemand haar zien. Ze ziet haar eigen begrafenis en ziet hoe haar man Ollie in zijn eentje voor hun zoontje zorgt. Sophie wil hem aan een nieuwe liefde helpen. Jenny, Sophie’s beste vriendin, helpt Ollie ook waar ze kan en probeert de dood van Sophie een plekje te geven. Maar dan ontdekt ze een geheim van Sophie… Hoe goed kende ze haar beste vriendin eigenlijk?
Bij Bol.com €17,95 (paperback)

Welke boeken raad jij aan? Laat hieronder een reactie achter! 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.