Boekenhoekje

Lekker leeslijstje: 11x boekentips

Het is hartje zomer en ik doe de afgelopen dagen weinig anders dan van de ene stoel in de andere stoel ploffen en zwéten. Héél veel zweten. En als het even kan, doe ik dat met mijn neus in een boek. Dus hier gaat ‘ie weer: deze boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen en vind ik een aanrader! 

Let op: dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.

 1. Ik durf niets maar doe alles – Martine Bakker

Hij valt officieel in de categorie ‘persoonlijke ontwikkelingsboeken’ en ik vond het een feestje om dit boek te lezen. Het is herkenbaar, ik moest hardop lachen, dook soms in elkaar van ongemak én vond het een heel fijne schrijfstijl. Martine beschrijft in haar boek hoe ze begint met stand-upcomedy. Ze denkt dat als dit allemaal lukt, ze nergens meer bang voor is en dat haar leven bomvol creativiteit zal zijn. Als ik één ding van het boek geleerd heb, is het wel dat je je angsten moet confronteren en dat je alleen door niet op te geven, kunt bereiken wat je wil.

LINK

 1. Angstige mensen – Fredrik Backman

Op het moment dat ik begon met lezen, wist ik niet zo goed wat ik van dit boek moest vinden. Aan het eind heb ik gelachen én gehuild. Deze roman is origineel en laat je beseffen dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, klein en groot.

LINK 

 1. Parttime-junkie – Renee Kelder

Dit boek pakte me bij m’n strot en liet me niet meer los. Renee beschrijft op een hele eerlijke manier hoe ze verslaafd raakte aan GHB. Overigens vond ze zelf helemaal niet dat ze verslaafd was. Ze bleef gewoon naar school gaan en werkte in een verslavingskliniek, terwijl ze strak stond van de drugs. Een aanrader!

LINK

 

 1. De PS I love you club – Cecelia Ahern

Voor iedereen die PS I love you heeft gelezen – of de film heeft gezien – dit boek is een vervolg (al is hij ook wel los te lezen). Is hij net zo goed als PS I love you? Nee, maar dat is ook moeilijk te evenaren. Is het een aanrader? Ja, want het is wederom een mooie roman. Holly wordt gevraagd om een club met mensen die terminaal ziek zijn te helpen met hun afscheidsbrieven. Het herinnert haar aan haar laatste tijd met Gerry. Is het wel verstandig om deze mensen te helpen? Of helpt ze nu haar eigen leventje – dat eindelijk in balans is – om zeep?

LINK

 1. Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Tijd voor feelgood! Dit is het eerste deel van een driedelige serie en leest lekker weg. Heerlijk als je op het strand of in de tuin ligt óf gewoon lekker op de bank. Tikkeltje voorspelbaar, maar soms heb je daar gewoon zin in. Kara droomt van een opleiding tot bloemist, maar kan haar alleenstaande vader niet in de steek laten dus heeft ze gekozen voor een leven als bloemenverkoper. Maar dan wordt haar leven op de kop gezet en brengt een avontuur haar door verschillende landen in de wereld.

LINK

 

 1. Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Stiekem vind ik Jill Mansell de koningin van de feelgoodromans. Zo ook dit verhaal. Meteen vanaf de eerste pagina wil je verder lezen. Weet je stiekem al hoe het afloopt? Ja… maar dat is niet erg, want het is geschreven met een hoop humor. Een heerlijk boek!

LINK

 1. Sneeuwwit – Samuel Bjork

Ik lees momenteel weinig thrillers, maar deze hoort zeker in dit lijstje thuis. Wat een boek! Het is makkelijk geschreven en beschrijft een lugubere moord op twee kinderen. Je wil constant blijven lezen. Pakken ze de dader of gaat de dader meer slachtoffers maken? Enig minpuntje: het einde ging wel héél snel. Wat mij betreft had het plot iets uitgebreider mogen zijn.

LINK

 1. The Unhoneymooners – Christina Lauren

*Engels boek! Een heerlijke chicklit over twee mensen die elkaars grootste vijand zijn. Het boek zit boordevol humor – ik moest vaak hardop lachen – en leest lekker weg. Ik hoef er niet meer woorden aan vuil te maken: het is gewoon een fijn boek!

LINK

 1. Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden – Lianne Sanders

Ik volg Lianne al een tijdje op Instagram en vind haar schrijfstijl om jaloers op te worden. Ze weet soms met enkele woorden precíés je kern te raken. Dat doet ze ook met dit boek. Volg haar op Instagram, lees haar boek(en) en ik beloof je, het is het waard.

LINK 

 1. The Great Ex-scape – Jo Watson

*Engels boek! Sinds ik vorig jaar de boeken van Jo Watson heb ontdekt, ben ik superfan. Ik moet om ieder boek keihard lachen én ze zijn heel fijn geschreven. Ze zijn niet in het Nederlands beschikbaar, maar als je dat niet erg vindt is het echt een (goedkoop) pareltje. In dit boek moet Val speechen op de bruiloft van haar beste vriendin. Op zich niet heel erg, ware het niet dat ze smoorverliefd is op de verloofde van haar beste vriendin. Als ze dan ook nog eens per ongeluk haar liefde op de bruiloft aan hem verklaart – waar alle gasten bij zijn – is het feest helemaal compleet. Val vlucht naar een eiland om haar gebroken hart te lijmen. Hier komt ze in contact met Alex, eveneens iemand met een gebroken hart. Ze proberen elkaar te helpen en een gestoord avontuur begint… Wat zou er toch mis kunnen gaan?

LINK

Ook leuk van Jo: Love to hate you, Love you, love you not, Just the way I am en Finding You.

 1. Tot snel! – Beth O’Leary

Om dit lijstje af te maken, nog zo’n heerlijk feelgood boek! Dit boek van Beth laat je hardop lachen. Wederom een tikkeltje voorspelbaar, maar de personages zijn leuk en worden goed uitgediept, het is fijn geschreven én boordevol humor. Een heerlijk boek!

LINK

Ook leuk van Beth: Veel liefs! 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.