new york pixababy
Persoonlijke verhalen

Ik ga op reis en neem mee…

Goh, terwijl jullie dit lezen vlieg ik ergens hoog boven een ander werelddeel. En helaas is daarmee ook het einde gekomen aan mijn columns in deze krant. Ik ga namelijk drie maanden door Amerika reizen! In mijn eentje, met een backpack, zonder vastomlijnde planning. 

Dit is gewoon het juiste moment om op dat vliegtuig te stappen en weg te gaan. Mijn freelancebestaan heb ik voorlopig even gedag gezwaaid. Ik heb geen huis of huisdieren waar ik op moet passen. En ook geen vent, want ondanks de inzet van talloze datingapps is die prins op het witte paard nog niet voorbij gehobbeld. Dus ik selecteerde een datum en begon dé reis in mijn hoofd uit te stippelen.

Reis verlanglijst

Na uren op internet te hebben gestruind, gaat mijn avontuur nu daadwerkelijk van start. Hoewel ik net zei dat ik vertrek ‘zonder planning’ is dat niet helemaal waar. Er is genoeg dat ik graag wil zien, zoals New York, Washington D.C., het natuurgebied The Great Smoky Mountains, het hart van de countrymuziek in Nashville, maar ook Memphis, de staat Texas en New Orleans.

Ik wil genieten van afwisselend de natuur en van drukke steden, ik wil een echte cowboy ontmoeten en rond paraderen op bijpassende cowboylaarzen. Ik wil zonsondergangen bij een meer bekijken, misschien een enkele beer tegenkomen en door het moeras varen om krokodillen te spotten.

Ik wil genieten van zelfgestookte whiskey (inderdaad, met een e) en van de grote porties die ze daar serveren. Mijn lijf gaat dat vast ook merken… Misschien moet ik mij nu alvast inschrijven voor zo’n afvalprogramma in januari. Iets met: ‘In zes weken zestien kilo kwijt’ of zo.

Afscheid

Ik ga praten, dromen, misschien huilen en hopelijk heel veel lachen. Misschien leer ik nog wat over mezelf, de wereld of andere mensen.

En hiermee eindigt ook mijn column. Een rubriek dat ik met heel veel plezier om de twee weken volschreef met allerlei avonturen en hersenspinsels. Bedankt dat jullie meelazen, meelachten en misschien hier en daar een brok in jullie keel wegslikten.

Ik heb mezelf zien groeien de afgelopen paar jaar en ben benieuwd wat er de komende maanden op mijn pad gaat komen. Maar lieve mensen, voor nu zeg ik bedankt en wie weet tot ziens!

Psst… wil je mijn reisfoto’s zien? Volg mij dan op Instagram (maaikeschaap). 

Een passende reisquote! – Bron: Pinterest

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.