Italie, reizen, soloreis
Persoonlijke verhalen

Alleen reizen

Deze zomer ben ik in mijn uppie op vakantie geweest. Na een jaar hard gewerkt te hebben, wilde ik mezelf belonen. En aangezien ik mezelf goed genoeg ken om te weten dat ik tóch aan het werk ga als ik thuisblijf, zocht ik een vakantie uit, boekte een ticket en vertrok. Niet naar de andere kant van de wereld, maar wel ver genoeg van werk en familie vandaan.

“In je eentje?” vroeg een wat oudere collega een week voor mijn vertrek naar Italië. Ik zag de angst in haar ogen, want die had ik al bij meer mensen gezien als ik ze vertelde dat ik in mijn eentje weg zou gaan en daar ergerde ik mij aan. Hoezo is het nog steeds een taboe om als vrouw alleen op vakantie te gaan? Ik ging naar Italië waar de cultuur grotendeels lijkt op die van Nederland. Een freelancer bij VROUW is 20 en heeft een maand door Nepal op een motor rondgetourd. In dat laatste geval snap ik de bezorgdheid, maar een land als Italië?

Zelf problemen oplossen

“Vind je het dan niet spannend?” vroeg diezelfde collega. Natuurlijk wel. Ik ben gewend dat je altijd minimaal met zijn tweeën bent. Dat je bij problemen het samen kunt oplossen. Nu moest ik het zelf doen. Als ik zou verdwalen, moest ik zelf maar weer de weg terug zien te vinden (niet mijn sterkste punt).

Op excursie

Waar veel jongeren voor een hostel kiezen, koos ik voor een hotel. Puur om de luxe. Het fijne ontbijt en met de mogelijkheid om in het zwembad te plonzen. Ik ging niet op vakantie omdat ik nieuwe mensen wilde leren kennen.

img_2709

Ik wilde alleen maar bijkomen van de hectiek van het afgelopen jaar. En dat lukte door bij het zwembad te liggen en af en toe een excursie te maken met een groep mensen.

Toscaanse stadjes

Ik heb mij nauwelijks eenzaam gevoeld. Misschien alleen aan het einde van de week toen ik voor de zoveelste keer in mijn eentje zat te eten. Wat dat betreft zou ik de volgende keer voor een hostel kiezen. Daar reizen meer mensen alleen en ga je sneller samen eten. Afgezien daarvan vond ik het heerlijk!

Lekker rondstruinen door Toscaanse stadjes. Op een terrasje neerploffen en genieten van de pasta’s. Je hoeft met niemand rekening te houden, behalve met jezelf. En aangezien tegenwoordig bijna elk hotel en restaurant wel wifi heeft, is thuis nooit heel ver weg. Alleen op vakantie gaan, dat is lang zo gek nog niet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.