pixabay
Persoonlijke verhalen

Lieve Google: hoe boor ik een gat in de muur?

Misschien ken je het wel: je gaat voor het eerst op jezelf wonen en je hebt allerlei leuke spulletjes gekocht om je paleisje op te fleuren. En dan komt het: je moet iets ophangen. Maar hoe boor je eigenlijk een gat in de muur? Zonder dat de boel in elkaar stort bedoel ik dan, he.

Met een wandrek in mijn handen kijk ik naar de kleine gaatjes waar een schroef in past. Dit ding, dit leuke rekje waar je allerlei kaartjes en dingetjes aan op kunt hangen, wil ik aan de muur hebben. En daarvoor moet ik in de muur boren.

De boormachine staat naast me op tafel. Aarzelend pak ik hem op en kijk ernaar. Hoe vaak heb ik mijn vader een gat zien boren met dit apparaat? Vijftig keer? Honderd keer? Duizend keer? En waarom weet ik dan zelf niet hoe ik dit moet aanpakken?

Ik twijfel of ik in onze familie groepsapp een berichtje plaats met: “Help, deze hier woont sinds een week op zichzelf en weet bij god niet hoe ze een klein rekje moet ophangen! Help?”

Google: hoe moet dit?

Ik besluit het niet te doen. In plaats daarvan wend ik me naar mijn laptop en tik in op Google: “Gat in muur boren”. Lachend om mijn eigen idiote ik kijk ik vervolgens naar een YouTubefilmpje van een man die uitlegt hoe je een gat in de muur boort. “Let op dat je niet vlakbij een stopcontact boort”, “Is het een betonmuur?” enzovoorts. Ik voel me stom. Dat ik niet weet hoe ik een band moet verwisselen, daar heb ik vrede mee. Dat ik niet weet hoe ik een simpel rekje aan de muur hang? Daar heb ik geen vrede mee.

Boor een gat

Zuchtend laat ik mij op de bank vallen. Het rekje staat zielig tegen de verwarming te wachten. Na een kwartier moed te hebben verzameld sta ik weer op. Ik ga dit varkentje gewoon wassen. Een gat boren, daar een plug in doen en dan dat rekje gewoon ophangen. Ik ben 26 verdorie, dit moet ik zonder hulp gewoon kunnen.

Ik pak het bakje waarin ik wat gereedschap heb en begin te zoeken. In het bakje vind ik een boormachine, een hamer en diverse schroevendraaiers, maar het essentiële onderdeel voor mijn operatie ‘wandrek ophangen’ mist: ik heb geen schroeven. “Shit…” Teleurgesteld ga ik weer op de bank zitten en pak Google er maar weer bij en tik in: “Waar vind ik de dichtstbijzijnde bouwmarkt?”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.