Hij hij en ik van Kristin Higgins
Boekenhoekje

Een heerlijk zomers boek!

RECENSIE KRISTAN HIGGENS – HIJ, HIJ EN IK – Als het zonnetje schijnt heb je meestal geen zin in een tranentrekker. Met dit boek zit dat wel goed. Deze chicklit leest lekker weg, bevat humor en zoals het een goede chicklit betaamd: heel veel liefde. 

Als het buiten warmer is dan 22 graden, neig ik altijd naar boeken die niet zo zwaar zijn. Juist boeken die lekker vlot geschreven zijn, een goede dosis humor bevatten en romantiek waar je dromerig bij weg kunt zwijmelen. Zo’n boek is dan de perfecte combinatie met een wijntje en de zon. Deze roman had dat allemaal. Wellicht iets te voorspelbaar, maar wel een leuk verhaal en perfect leesvoer voor warme zomerdagen.

Over de roman Hij hij en ik

Stel je voor: je staat naast de persoon van wie je ontzettend veel houdt voor het altaar helemaal klaar om je jawoord te geven. Je hebt net ‘ja’ gezegd, maar dan zegt je verloofde ‘nee’. Of beter gezegd, de beste vriend van je verloofde vraagt jouw verloofde op het moment dat hij ‘ja’ gaat zeggen of hij er wel heel zeker van is. Het overkomt Faith Holland. Al sinds de middelbare school was ze smoorverliefd. En nu steekt Levi Cooper een stokje voor haar gedroomde toekomst.

Haar wereld stort in en ze vertrekt met het idee om nooit meer terug te komen. Maar nu, drie jaar later, heeft har familie haar nodig en keert ze terug. Ze wordt herenigd met haar familie en komt erachter dat haar vader iets heeft met een véél jongere vrouw die er ook nog eens vreselijk ordinair uitziet. Dat haar ex-verloofde nog altijd in hetzelfde stadje woont, doet haar niets meer, toch? Die wonden zijn toch allang geheeld?

Maar Levi, die vreselijke Levi die haar leven geruïneerd heeft, is sinds ze terug is haar buurman en de hoofdagent van het stadje. Vaker dan haar lief is, loopt ze hem tegen het lijf. En hij lijkt haar ook niet bijster veel te mogen…

Mijn oordeel

Is het een kwalitatief hoogstandje? Nee. Is het vermakelijk? Ja, zeker weten. De schrijfstijl is vlot, de hoofdpersoon is verre van perfect waardoor je je ook met haar kunt identificeren en alle personages zijn goed uitgewerkt zodat je ze ook allemaal een beetje beter leert kennen.

Tijdens het lezen heb ik vaker wel dan niet met een glimlach op mijn gezicht gezeten. Om sommige passages heb ik af en toe hard gelachen. En ook al zag ik het einde wel aankomen, het blijft een leuk boek voor als je zin hebt om gewoon lekker ontspannend te lezen.

Hij hij en ik van Kristin Higgins

Titel: Hij hij en ik
Auteur: Kristin Higgins
Jaar: 2017
Aantal pagina’s: 340
Uitgever: Harlequin
Prijs: 9,99 (e-book, Bol.com)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.