boekenlijstje, leestips, tips en aanraders
Boekenhoekje

Een lekker leeslijstje

Het is weer eens tijd voor een boekenlijstje! Ik heb de afgelopen tijd heel wat boeken gelezen. Slechte (zoals De Edele kunst van not giving a f*ck – niet aan beginnen), maar er zaten ook heel goede en leuke boeken tussen die ik graag met je wil delen! 

Ik zie je op het strand – Jill Mansell (2017)

Jill Mansell is áltijd leuk! Als je zin hebt in een leuke, feelgood roman om in een ruk uit te lezen, zit je met dit boek goed.

Deze roman gaat over Clemancy. Ze zit in het vliegtuig als ze Sam ontmoet. Het klikt enorm tussen hen, maar er is een probleem: hij is bezet. Sam verdwijnt uit haar leven, Clementine probeert hem te vergeten en bouwt haar leven op in Londen. Het is een paar jaar later als Clementine’s zus thuiskomt met groot nieuws. Ze is verliefd! Clementine is hartstikke blij voor haar, maar als ze ziet met wie ze gaat trouwen, schrikt ze. Het is Sam, de man uit het vliegtuig…

Koop het e-book hier voor 9,99 

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman (2017)

Op dit boek valt niet echt een label te plakken. Bijzonder is het zeker! Laten we zeggen dat het een mix is tussen een roman en literatuur.

Het verhaal gaat over Eleanor Oliphant. Een excentrieke vrouw. Een beetje sociaal gestoord, wellicht. Ze weet niet hoe ze zich moet gedragen in een discotheek, heeft geen flauw idee van de laatste mode en drinkt ieder weekend twee flessen wodka. Verder is alles perfect gestructureerd en mist ze voor haar gevoel niets. Al is ze toch best vaak eenzaam.

Op een dag ontmoet ze een mannelijke collega. Hij is in alles haar tegenpool, maar toch klikt het tussen hen. Er ontstaat een heel bijzondere vriendschap, met heel veel ups en downs…

Koop het e-book hier voor 4,99

Het meisje met alle gaven – M.R. Carey (2015)

Voor ik het wist was dit boek uit! Ja, het is science fiction, maar onwijs goed geschreven, superspannend én bij tijden ook wel heel erg zielig…

Stel je je een leven voor dat je altijd op de vlucht bent voor de ‘hongers’. Mensen die door een soort gif in de lucht veranderd zijn in monsters die zich voeden met menselijk bloed. Zij zijn niet meer te redden. Een groep kinderen wordt vastgehouden in een labaratorium en lijkt iets menselijker te zijn, maar ook voor hen geldt: ruiken ze een mens van vlees en bloed, worden ze gek en beginnen hun kaken al te klapperen. Eén van hen is Melanie. Een jong meisje dat zo graag gewoon wil zijn… Maar toch wordt ze onder schot gehouden en lijkt iedereen bang voor haar te zijn.

Als zich een drama voltrekt op het terrein, gaat een kleine groep mensen op pad om naar de redding te zoeken. Melanie’s lievelingsmens – haar juffrouw – gaat ook mee en staat erop dat ze Melanie ook meenemen. Wat volgt is een angstig avontuur in een veranderde wereld.

Koop het e-book hier voor 4,99 

Dochter van het moeras – Karen Dionne (2018)

Een bijzondere thriller die zeker de moeite waard is om te lezen. Helaas zit er hier en daar een saai stukje in het boek, maar al met al is het spannend en verrassend.

Helena praat niet graag over het verleden, maar in deze thriller wordt ze met dat verleden geconfronteerd. Haar moeder is als tiener ontvoerd, Helena is in het moerasgebied geboren en leefde jarenlang zonder elektriciteit en zonder andere mensen te kennen. Ze jaagde, viste en was één met de natuur. Ze hield van haar vader, tot ze ontdekte hoe gevaarlijk hij kon zijn.

Het is 20 jaar later als ze ontdekt dat haar vader uit de gevangenis is ontsnapt. Ze weet dat hij zich schuilhoudt in het moeras en weet dat de politie daar geen schijn van kans maakt. Alleen zij kan haar vader vinden, want zij heeft alles van hem geleerd. Maar durft ze haar gezin en haar leven hiervoor op het spel te zetten?

Koop het e-book hier voor 6,49

PS: extra tip – ik lees nu de roman van Freya North Chloe (en die is ook heel leuk!) 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.