Persoonlijke verhalen

De weegschaal en ik zijn geen vrienden

Ik vermijd de weegschaal al een tijdje. Iedere keer als ik in de badkamer kom, zie ik ‘m op de grond liggen. Mij roepend om er even op te staan en gebruik van hem te maken. Ik weiger, pertinent, omdat ik weet dat de cijfers mij niet zullen aanstaan. 

Laat ik vooropstellen dat het (nog) niet de spuigaten uitloopt, maar dat je het zelf gauw genoeg merkt als het de verkeerde kant opgaat. Als je knoop een beetje in je buik drukt en sommige shirtjes niet meer zo mooi staan, weet je wel hoe laat het is. Daar heb ik geen weegschaal voor nodig. En erover zeuren doe ik meestal niet, omdat ik heel goed weet wat ik eraan zou moeten doen. Juist: minder chocola, chips en wel meer bewegen.

Maxima dieet

Niks geen ‘dieet’, want als het maar om een paar kilootjes gaat, geloof ik daar nooit zo in. Het beste dieet ter wereld is volgens mij gewoon je hoofd van links naar rechts bewegen bij het zien van ongezonde lekkernijen en wat vaker de sportschoenen uit de kast trekken.

Een paar jaar terug had ik een app op mijn telefoon waarin ik al mijn genuttigde eten zette. Het was gewoon calorieën tellen. Nou, ik werd er niet vrolijk van om te weten hoeveel calorieën er in een broodje kroket of een mini-marsje zat.

En wat te zeggen van al die gekke diëten die er bestaan! Zo heb je het Máxima dieet (afvallen met aminozuur, het gruwelt me nu al), het appeldieet (de eerste weken álleen maar appels… gatverdamme!) of een vloeibaar dieet waarbij je alleen maar groente en fruit in je blender mag gooien.

Discipline

Ik doe daar niet aan mee. Mijn extra ribbel hier en daar is met de nodige discipline wel weer recht te trekken. Maar laat dat nou het moeilijkste zijn. Ergens zit zo’n knop verstopt en moet je het woordje ‘nee’ weer even goed leren zeggen. Ik weet dat dat wel weer gaat lukken, maar nu nog even niet.

Over twee weken vertrek ik naar het suikerwalhalla van de wereld, Amerika, en doe ik mij tegoed aan heerlijke muffins, donuts en bagels, overgoten met chocola. Het water loopt me nu al in de mond! Het zal geen wonderen doen voor m’n gewicht, maar ach… in januari zijn er weer allerlei sportschoolaanbiedingen nietwaar?


USA

Amerika avontuur? Eh… wat?! Inderdaad! Over twee weken vertrek ik voor een maand of drie naar Amerika om in m’n eentje te backpacken. Grofweg reis ik vanaf New York in de richting van Texas.

Wil je op de hoogte blijven van m’n avonturen, foto’s bekijken van jaloersmakende donuts die ik er nuttig en van knappe cowboys in strakke spijkerbroeken? Voeg me dan toe op Instagram en like mijn pagina Tekstbureau Schrijflust op Facebook om niets te missen! 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.