Valentijnsdag, single

Single in de supermarkt

Ik roep het al tijden: de leukste plek om als single een vent te scoren, is in de supermarkt. Niets geen gedoe met van links naar rechts swipen op je telefoon, nee gewoon lekker spontaan in het ‘eggie’. En nou heeft de Jumbo in Woerden een zeer goede Valentijn-marketingstunt bedacht. Shoppen met een roze mandje! 

Het single-mandje

Het concept is eigenlijk super simpel. Een roze mandje betekent dat je single bent. Kom je tijdens het winkelen iemand anders tegen met een roze mandje, is diegene ook single. Vinden jullie elkaar leuk, dan maak je een praatje. Is het een leuk gesprek, nou dan wissel je lekker telefoonnummers uit. Voor je het weet zit je een week later bij elkaar aan de keukentafel! Ik zie er wel succes in.

Gênant

Zo’n ‘single mandje’ maakt een gesprek beginnen een stuk gemakkelijker. Ik zie nu heel af en toe weleens iemand in de supermarkt lopen, waarvan ik denk: ‘Jij bent leuk!’ Maar een gesprek beginnen? Absoluut niet! Je wil er toch niet achter komen dat diegene een vrouw en drie kinderen heeft om elkaar vervolgens week in, week uit tegen te komen? Dat zou veel te gênant zijn.

Valentijnsdag commercie

Het is uiteraard enórm commercieel zo rond Valentijnsdag. Deze actie is er maar een van de velen. De ergste actie voor singles die ik voorbij heb zien komen is van een McDonalds in Apeldoorn. Je kunt daar op ‘frietdate’.  Speeddaten, maar dan onder het genot van frietjes. Eh… oké. Ga ik toch liever voor die roze mandjes.

Gezond boodschappen doen

Ik zie het mezelf echt wel doen. Het maakt het boodschappen doen in ieder geval een stuk gezelliger. Een beetje ouwehoeren met iedereen, lekker in de mandjes spieken en iemand beoordelen op wat ‘ie in zijn mandje heeft gegooid. Alleen maar vis? Nee, dankjewel. Kant-en-klaarmaaltijd? Hm, twijfelgeval. Stamppot? Ja, een match!

Daarbij heeft op deze manier boodschappen doen misschien wel invloed op je eigen mandje. In plaats van drie flessen wijn, zakken chips en kant-en-klare nasi ga je misschien voor één fles wijn, fruit, verse groente en een zakje ongezouten nootjes. Hou je er naast een date misschien ook nog eens een gezondere levensstijl aan over.

Mijn idee is dat iedere Jumbo – of welke andere supermarkt dan ook – deze roze mandjes optie zal gaan aanbieden. Niet alleen in Woerden, maar door heel Nederland. En niet alleen rond Valentijnsdag, maar gewoon het hele jaar door. En ben je single en heb je geen zin in mannen die achter je aan lopen in de winkel, dan pak je toch gewoon weer een gele? Ik ben in ieder geval fan! Zie ik jou ook binnenkort met een roze mandje?

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *