boekrecensie, friendship, vriendschap, liefde, verdriet
Boekenhoekje

Ga na het lezen van dit boek even wat leuks doen

RECENSIE KRISTIN HANNAH – VERDER DAN DE STERREN
Met dit boek had ik vaker niet dan wel een glimlach rond mijn lippen. Deze roman valt niet in de categorie chicklit, het is eerder een dramatisch verhaal over verlangen naar liefde, maar die niet krijgen. Over in de knoop zitten en er maar niet uit kunnen komen. En hoewel dit allemaal drama is, is het wél een aanrader. 

 Met ingehouden adem laat ik mijn ogen over de woorden gaan. Het kan toch niet zo zijn dat het slecht afloopt? Het moet toch goedkomen met al deze personages? Ik voel de brok in mijn keel alsmaar groter worden terwijl ik verder lees. Iedereen in het boek krijgt te maken met ellende en tegelijkertijd wachten ze allemaal hoopvol op het moment dat het weer beter gaat.

Over het boek Verder dan de sterren

Het boek is een vervolg op ‘Wie naar de sterren grijpt’ maar is ook los te lezen. Ik heb het eerste boek niet gelezen en viel er dus zo in. Tully heeft een naar verleden, maar probeert die te verdringen door alles met overgave te doen.

Als haar beste vriendin Kate sterft, lijkt alles in duigen te vallen. Ze belooft Kate dat ze een moeder zal zijn voor Kate’s kinderen, maar door haar eigen demonen gaat dat niet. Kate’s dochter Marah is kapot van verdriet en trekt zich steeds verder terug. Niemand lijkt tot haar door te kunnen dringen.

Tully’s moeder Dorethy is nooit een moeder voor haar geweest, maar nu ze zestig is geweest, wil ze daar verandering in brengen. Maar daar is veel voor nodig…

Al deze drie vrouwen hebben hun eigen verhaal, hun eigen demonen en hun eigen verdriet. Ze hebben elkaar nodig om de regie over hun leven weer terug te krijgen, maar gaat ze dat wel lukken?

Oordeel boek

Het boek is op een prachtige manier geschreven. De woorden zijn zorgvuldig uitgekozen, de tekst neemt je mee in de wereld van zowel Tully, Marah als Dorothy. En die wereld is zwaar. Eentje met veel verdriet, met verschrikkelijke herinneringen en met foute keuzes die tot nog meer verschrikkelijke herinneringen leiden.

In het begin moet je even in het verhaal komen, wellicht omdat het een vervolg is op een ander boek, maar als je erin zit, blijf je erin. Kate was de spil van alles en toen zij wegviel, viel alles weg. Dat maakt tegelijkertijd het boek zwaar om te lezen. Er zijn weinig momenten dat je even kunt lachen. Het maakt je eerder verdrietig.

Emotie overbrengen

Aan het einde was ik blij dat ik in mijn eentje zat te lezen. De brok in mijn keel werd alsmaar groter. De een na de andere traan drupte naar beneden. Dat het een schrijver lukt de emotie zo over te brengen dat je zelf het verdriet voelt, vind ik heel knap.

Het is dus absoluut een aanrader, maar zorg dat je na het lezen wel even wat leuks gaat doen. Anders blijf je hangen in dat zware, verdrietige verhaal.

Titel: Verder dan de sterren (2017)
Auteur: Kristin Hannah
Uitgeverij: Uitgeverij De Boekerij
Prijs bij Bol.com: 7,50 (paperback) 5,99 (Ebook)
ISBN: 9789022580400
Aantal pagina’s: 432

Kristin Hannah - Verder dan de sterren
Kristin Hannah – Verder dan de sterren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.