vrouw leest een boek, recensie
Boekenhoekje

Lachen, gieren, brullen met dit boek

RECENSIE SOPHIE KINSELLA – MIJN NIET ZO PERFECTE LEVEN
Heel eerlijk? Ik vind het moeilijk objectief te zijn over de boeken van Sophie Kinsella. Ze zijn namelijk áltijd de moeite waard! Zo ook dit verhaal over Cat Brenner die het wil maken in Londen. Ze komt uit een boerendorpje en doet keihard haar best om dat verleden achter zich te laten en haar perfecte leven te creëren. 

 Vlak voor de Zwarte Cross begon ben ik in dit boek begonnen. En ik móést hem uitlezen voordat ik naar Lichtenvoorde zou vertrekken om van donderdag tot en met maandag feest te vieren. Ik sleepte m’n e-reader daarom o-ve-ral mee naartoe. Van de wc tot de trein tot mijn slaapkamer waar ik tot midden in de nacht lag te lezen.

Binnen no time had ik ‘m uit. Om de haverklap heb ik erom moeten lachen of voelde ik mee met de hoofdpersoon. Als een boek loopt als een tierelier is het altijd een beetje verdrietig als je bij het dankwoord bent beland…

Over het boek Mijn niet zo perfecte leven

Katie is van oorsprong een plattelandsmeisje, maar haar achtergrond heeft haar tot nu toe alleen maar in de weg gezeten. Ze woont en werkt nu in Londen waar ze bij een fancy marketingbedrijf alleen maar saaie klusjes mag doen. Haar accent heeft ze afgezworen, ze draagt andere kleding en probeert meer en meer op haar baas Demeter te lijken. Zij heeft status, luxe, een mooi gezin en gaat naar de meest exclusieve en geweldige uitjes.

Demeter is een intimiderende zakenvrouw, maar als Katie Alex, een van de ‘grote bazen’, ontmoet, durft ze zich er meer tussen te gooien. Haar droom om het te maken in Londen lijkt echt te gaan lukken! Tja en dan verliest ze haar baan.

Sabattical

Op Instagram blijft ze haar perfecte leven als Cat Brenner volhouden. Ze post foto’s alsof haar leven alleen maar zonneschijn is en vertelt niet aan haar vader en diens vriendin dat ze is ontslagen. Als haar vader en zijn vriendin haar vertellen dat ze van hun boerderij een trendy kampeerboerderij willen maken, neemt zij het marketinggedeelte op zich. Maar dan wel onder het mom van een ‘sabattical’.

Alles lijkt goed te gaan, tot Demeter ineens met haar gezin op een van de veldjes staat. Katie die haar Londense zelf heeft afgegooid en haar haren heeft geverfd en rondloopt in minder trendy kleding ziet meteen dat het Demeter is. Demeter herkent Katie helemaal niet. En dat komt Katie eigenlijk wel goed uit. Ze wil wraak nemen, omdat Demeter haar zo respectloos heeft behandeld. Maar of dat wel zo’n goed idee is…

Oordeel boek

Als je van romans houdt, zit je bij dit verhaal goed. Alle ingrediënten voor een goed boek zitten erin. Het is lekker vlot geschreven en zit barstensvol humor. Katie komt in tenenkrommende gênante situaties terecht waar ze zich weer uit moet zien te redden.

Enig minpuntje voor mensen die graag een mega verrassend boek zoeken; het is inderdaad wel wat voorspelbaar. Ik vind het zelf niet erg, omdat het heerlijk wegleest en je erbij kunt ontspannen. Hou je meer van een verrassend plot, dan is dit boek misschien niet jouw ding.

Kortom: ik vind het een superfijn boek om bij te ontspannen in de tuin, op de bank of als je op een zonovergoten strand ligt!

Titel: Mijn niet zo perfecte leven (2017)
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgeverij: The House of Books
Prijs: 17,99 (paperback) 4,99 (Ebook)
ISBN: 9789044348200
Aantal pagina’s: 416

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.