Deel 1: MAAIKES REISAVONTUREN IN AMERIKA

Na een paar korte updates op Facebook heb ik tijd gevonden om de balans even op te maken van mijn avonturen tot nu toe. Een overzicht van de afgelopen 3 weken: 

Aantal glazen wijn: hooguit drie (méga duur hier!)
Aantal glazen bier: een heel stuk meer dan de glazen wijn, want… iets met living on a budget
Aantal paracetamols: stuk of 4 (komt heus niet door het bier)
Aantal keer verdwaald: 0
Aantal keer opgelicht: 2, een daarvan was een softijsje met regenboog spikkels voor 5 (!) dollar (€4,23)
Aantal roadtrips: 1
Aantal vervelende Airbnb ervaringen: 1
Nieuwe vrienden: veel!

Pub crawl NYC!

 

 

 

 

 

 

En zo kan ik nog wel een langer lijstje maken. De steden die ik kan afvinken tot nu toe zijn New York, Philadelphia, Washington D.C., Lynchburg, Mount Airy, Asheville, Knoxville en Chattanooga.

ZOENSESSIES

Nu kan ik een ellenlang verslag schrijven wat ik van al die steden vond en wat ik allemaal heb gezien, maar laten we eerlijk zijn; daar ben jij als lezer helemaal niet nieuwsgierig naar.

Je wilt weten met wie ik heb gezoend, welke tenenkrommende gênante dingen ik heb meegemaakt, door wie ik ben uitgekafferd en of ik al 10 kilo zwaarder ben geworden van het eten hier. Misschien geef ik je op een aantal zaken een antwoord.

HELE KALKOEN

Hoewel ik niet beschik over een weegschaal heb ik het idee dat het nog wel meevalt met die kilo’s. Wel is gezond eten vinden hier wel echt een probleem.

Regelmatig kijk ik met stomme verbazing naar een sandwich op mijn bord. Een broodje kalkoenfilet is heerlijk, maar niet als ze op twee sneden brood een hele kalkoen proppen en ook nog eens een half varken voor wat ham.

En vergeet de klodder mayonaise niet. Je wordt al dik als je ernaar kijkt. Gelukkig loop ik bijna iedere dag een halve marathon en wordt het meeste wel weer verbrand.

OUDE VROUWEN EN HUN HOBBY’S

Met Christine, een Duits meisje, huurde ik een auto om vanaf Washington D.C. naar Knoxville te rijden. We reden over de prachtige Blue Ridge parkway en stopten hier en daar voor een nachtje in een Airbnb. Een van die Airbnb’s was in het pittoreske Asheville.

We vonden Linda. Een 68+-nog wat dame met meer dan 300 positieve recensies op haar pagina. We arriveerden in het donker. Ze had ons uitgelegd waar we de sleutel konden vinden, zelf zou ze wat later komen. We lieten onszelf binnen via de garage en giechelden. Alsof we zo in een horrorgarage waren gerold. Ergens verwachtte ik dat de de clown It ineens zou opduiken. Maar nee, het enige geluid was dat van de dieren in het nabijgelegen bos en de krakende trap. Het bleef een beetje engig. Lachend zeiden we tegen elkaar dat we blij zouden zijn als Linda thuis was.

GROENE MARSMANNETJES

Linda kwam. En het rare gevoel bleef. “Hi…”, zei ze toen ze binnenkwam. Ze lachte nerveus. Keek ons aan alsof we een of andere groene marsmannetjes waren die geen Engels konden. Raar, aangezien we Engels met elkaar spraken.

Ze verdween in de slaapkamer en nog geen 5 minuten later hoorden we zware, mannelijke voetstappen op de trap. Hij zag ons, begroette ons en vroeg waar Linda was. We wezen naar de slaapkamer en hij verdween ook. We hoorden ze luid en duidelijk praten, over ons. Kort daarna werd het stil. Maar toen hoorden we het. Een krakend bed, gezucht en gekreun. Linda had geen zin om met ons te praten, nee… Linda had hele andere plannen!

De eerste 5 minuten vonden we het best grappig. Tot het moment dat we doorhadden dat ze nog lang niet van plan waren te stoppen. En ze met alle plezier ons wilden laten meegenieten. Ruim 2 uur hebben ze het volgehouden. Het aantal hoogtepunten zal ik jullie besparen. De oordopjes waren niet tegen dit lawaai bestemd… We zijn de volgende ochtend in alle vroegte vertrokken.

HARRY POTTER EN EEN VERLATEN GEBOUW

Ook tijdens de roadtrip ‘gecouchsurft’. Voor wie niet weet wat het is: je maakt een profiel aan en biedt een bed (of bank) aan waar je een of meerdere nachten mag slapen. Gratis! De locals vinden het leuk om je te hebben en trekken er meestal met je op uit om je hun stad te laten zien. Op de site lees je iemands profiel, bekijk je de foto’s en lees je recensies van eerdere surfers.

Christine en ik kwamen terecht bij Mark en Mark in Knoxville. Een 23-jarige jongen die samenwoont met zijn vroegere muziekleraar. Wat hebben wij ons daar thuis gevoeld! Het huis, denk Adams Family, was al een beetje in de Halloweensfeer. De muziekleraar zit in een groot orkest en nam ons mee naar een repetitie. En wat voor een! De eerste Harry Potter film op groot scherm en live orkestmuziek op het podium.

Met jonge Mark biertjes gedronken, naar het winkelcentrum geweest en een leegstaande universiteit bekeken. Hè, wat? Ja, dat. Een pand dat dienstdeed als universiteit maar sinds begin jaren 90 leegstaat. Vervallen en toch ook nog zo intact. We vonden een ingang en gingen op onderzoek uit. Een oude kantine, bowlingbaan en klaslokalen; alsof we teruggingen in de tijd. En uiteraard was dit niet geheel legaal…

SKATEBOARDEN EN ETEN

Christine heeft me de basisbeginselen van skateboarden geleerd (en ik ben niet eens gevallen!). Oude Mark was ook een ontzettende goede kok en maakte iedere ochtend ontbijt voor ons (worst/eieren/fruit/pannenkoeken, noem maar op) en bereidde op onze laatste avond een heuse ‘Southern’ maaltijd.

En nu zit ik in een kleinschalig hostel in Chattanooga. Een plek die niet eens zo hoog op mijn lijstje stond, maar die zó mooi is! Drukke van de stad en de natuur er meteen omheen.

Het is nog altijd een groot avontuur. Ik geniet van de contacten die ik op doe, de verhalen die ik hoor en de (kortstondige) vriendschappen. En heel eerlijk? Er is af en toe weleens een momentje waarop ik naar mijn eigen bed verlang en mijn familie en vrienden mis. Gelukkig duren die momenten nooit zo lang. Dan ontmoet ik weer nieuwe mensen, ga ik op nieuwe avonturen en wil ik nog lang niet naar huis.

Tot de volgende update!

About the Author

6 thoughts on “Deel 1: MAAIKES REISAVONTUREN IN AMERIKA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.