Boekenhoekje

Lekker leeslijstje!

Bioscopen, sportscholen, restaurants, cafés; de deuren zijn momenteel allemaal gesloten. Mocht je daarom de komende tijd lekker met een boek op schoot willen kruipen, dan kun je wellicht wel wat inspiratie gebruiken! Vandaar dit leeslijstje waarin ik mijn favorieten van de afgelopen tijd met je deel.

ROMANS

De Zeven Zussen-reeks – Lucinda Riley

Na ieder boek denk ik: na deze kán het niet nog beter worden. En dan verrast het boek me weer. Ik heb onlangs de eerste vier boeken gelezen en vind ze allemaal een aanrader!

In het eerste boek lees je het verhaal van zus Maia. Maia en haar vijf zussen komen bij elkaar in hun ouderlijk huis na de plotselinge dood van hun vader. Bijzonder is dat alle zussen door hun vader, Pa Salt, zijn geadopteerd. Nu hij er niet meer is, krijgen ze allemaal een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia reist af naar Rio de Janeiro waar haar verhaal begint…

Ik vind het leuk dat in ieder boek eigenlijk twee verhalen te lezen zijn. Die van de zus én die van de voorouders. Het heden en het verleden zijn dus door elkaar gevlochten. En uiteindelijk komt dat allemaal weer samen.

Prijs van het eerste boek: 12,99 (paperback) 9,99 (ebook)

 

Alles op Alles – Marijke Vos

Hou je van feelgood romans? Vind je het niet erg dat het einde zich wel een béétje laat raden? Dan is dit het ideale boek voor jou. Het leest als een trein, is grappig, romantisch en vrolijk.

De Nederlandse Nadja aarzelt geen seconde als haar oudtante Ella een beroerte krijgt. Ze pakt haar boeltje in en vertrekt naar Ella’s huisje in Engeland waar ze samen met haar zus menig vakantie heeft doorgebracht. Haar oudtante woont vlakbij het landgoed Stonewood, een bijzondere plek, maar waar ze van haar oudtante nooit mocht komen.

Als Nadja op Ella’s oude dagboek stuit, komt ze achter een bijzondere geschiedenis met haar tante en een rijke man in de hoofdrol… Maar dan is daar ineens het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan. Ze willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Ook de andere boeken van Marijke Vos zijn de moeite waard!
Prijs: 4,99 (ebook). Niet verkrijgbaar als paperback. 

Dicht bij jou – Jojo Moyes

Ik ben altijd al fan geweest van Jojo Moyes en ben ook fan van deze roman die zich afspeelt in Australië.

De ietwat stille, maar knappe projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Hij verblijft in een kleinschalig hotel waar hij de familie McCullen alsmaar beter leert kennen. De excentrieke Kathleen, de knappe Liza en haar tienjarige dochtertje Hannah stelen zijn hart. Toch laat hij weinig los over het hoe en waarom hij in Australië is.

Hij raakt meer en meer gesteld op de familie en komt erachter hoezeer zijn plannen gaan botsen met hun wensen voor de omgeving. Als het geheim uitkomt, weet Mike niet meer wat hij moet doen. Kan hij het tij nog keren?

Prijs: 9,99 (ebook), 10 euro (paperback)

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Dit boek staat garant voor een aantal hartverwarmende leesuurtjes!

Het draait allemaal om Emilia. Ze heeft het moeilijk, want haar vader is net overleden en heeft haar zijn geliefde boekwinkel nagelaten. Maar ze komt erachter dat haar vader veel schulden had, dat het jaren geleden is dat er überhaupt onderhoud aan het pand is gepleegd en ze twijfelt of het runnen van een boekwinkel wel haar droombaan is.

Als Emilia er dan ook nog eens achter komt dat haar vader iets voor haar geheim hield, brokkelt haar zelfvertrouwen verder af. Ze komt er langzaam maar zeker achter dat ze misschien meer met de mensen in het stadje verbonden is dan ze in eerste instantie dacht…

Prijs: 11,99 (ebook) en 18,99 (paperback)

Een dag in december – Josie Silver

Een beetje kerstig? Ja. Geeft dat? Nee! Dit boek is een ware pageturner.

Hoofdpersoon Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Maar op een besneeuwde decemberdag ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voelt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment en dan… rijdt de bus weg. Ze denkt dat ze hem nooit meer zal zien. Maar dan, een jaar later, stelt haar beste vriendin Sarah haar voor aan haar nieuwe liefde. En dat is de jongen van de bushalte. Laurie houdt haar mond, is blij voor haar vriendin en gaat verder met haar leven, maar lukt dat wel?

Prijs: € 9,99 (ebook), 12,50 (paperback)

Nog meer tips:

  • Als je van feelgood romans houdt… De reeks ‘Mure Eiland’ van Jenny Colgan is dan zeker een aanrader! De boeken zijn: Café Zon & Zee (deel 1), Het eindeloze strand (deel 2) en Wintereiland (deel 3).
  • Nog zo’n fijne weglezer! De roman Zomerliefde van Erica James. Waan je in Griekse sferen met dit heerlijke boek!
  • Niet te zwaar, wel leuk: De meisjesmagneet van Jackie van Laren.
  • De boeken van Dani Atkins zijn ontzettend mooi en kun je scharen in de categorie romans met een diepere laag. Ik heb bij deze twee boeken regelmatig een traantje weggepinkt… Duet met jou en Zonder mij.
  • Lisette Jonkman is een feelgood koningin! Ik heb onlangs Helemaal het einde gelezen en had ook in een recordtijd de Onbreekbaar-reeks uit. Leuk, leuk, leuk!

THRILLERS EN LITERATUUR

Ik ontsnapte uit Auschwitz – Rudolf Vrba

Alle emoties die je kunt hebben, komen tijdens het lezen voorbij: woede, afgrijzen, angst, maar ook opluchting en blijdschap.

In dit boek vertelt de Joodse Slowaak Rudolf Vrba over zijn tijd in het concentratiekamp Auschwitz én hoe hij uiteindelijk, op 7 april 1944, samen met kampgenoot Wetzler wist te ontsnappen. Na hun ontsnapping vertelden Rudolf en Wetzler over de gruwelen van het kamp en wisten ze te voorkomen dat er nog eens 200.000 Joden naar Auschwitz afgevoerd werden.

Het boek bezorgt je kippenvel, omdat je leest over de verschrikkingen die in het kamp plaatsvonden. Maar zo af en toe laat het boek je ook lachen, vanwege de opbloeiende liefdes, vriendelijke kampgenoten en zelfs aardige bewakers die weleens een oogje dichtknepen.

Prijs: 4,99 (ebook) 10 euro (paperback)

De Doodsvogel – Samuel Bjørk

De schrijver van dit boek weet je op de eerste pagina al vast te pakken en laat je pas los op de allerlaatste bladzijde.

Het is een boek uit de Holger Munch-serie – beginnende met Ik reis alleen – maar is ook heel goed los te lezen.

In dit verhaal stuitten politie-inspecteurs Holger Munch en Mia Krüger op een bizarre zaak waarbij een tienermeisje ritueel is vermoord. Ze wordt naakt gevonden in een pentagram. Alle signalen wijzen in een bepaalde richting, maar klopt dat wel? En is dit wel een eenmalige actie of is er een gestoorde gek aan de gang? Als er een verontrustend filmpje opduikt, neemt de zaak een hele andere wending. Het is nog zieker en gevaarlijker dan Mia en Holger van tevoren hadden gedacht…

Prijs: 9,99 (ebook)  12,50 (paperback)

Valse hoop – Claire Macintosh

Een goede thriller die lekker wegleest en met name verder naar het einde toe steeds spannender wordt!

Het is een jaar na de zelfmoord van haar ouders als Anna bezig is om haar leven weer op de rails te zetten. Ze woont samen met een leuke vent, ze hebben een baby’tje gekregen en het gewone leven neemt het weer over. Tot Anna een kaart ontvangt met daarop: “Zelfmoord? Dacht het niet!” Ze gaat naar de politie waar de gepensioneerde MacKenzie zich op de zaak stort. Als Anna dan ook een dood konijn op haar stoep vindt, weet ze dat het menens is. Wat is er écht met haar ouders gebeurd?

Prijs: 12,99 (ebook), 19,99 (paperback)


In het water – Paula Hawkins

Deze thriller maakt je nieuwsgierig naar het échte verhaal. De spanning bouwt zich dan ook steeds verder op. 

Het verhaal gaat over Nel, een alleenstaande moeder die dood wordt aangetroffen in de lokale rivier. Er is iets met die rivier, want ze is niet de eerste vrouw die ten prooi is gevallen aan deze donkere, vreemde wateren. Nels dood en de dood van de anderen, veroorzaakt een golf van onrust. Nels 15-jarige dochter blijft achter en daarom keert Jules, de zus van Nel, terug naar het stadje. Heeft Nel zelfmoord gepleegd? Hebben de andere vrouwen zelfmoord gepleegd? Of is er hier sprake van moord? Het mysterie wordt langzaam maar zeker steeds verder ontrafeld.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat het iets langer duurde voordat ik in dit boek zat. Waarschijnlijk vanwege het feit dat er veel personages zijn en ieder hoofdstuk vanuit een ander personage wordt verteld. Maar toen ik eenmaal wist wie, wie was, werd het bloedstollend spannend!

Prijs: 9,49 (ebook) 12,99 (paperback)

Klikspaan – M.J. Arlidge

Ik lees regelmatig een boek van M.J. Arlidge en tot nu toe zijn ze allemaal de moeite waard. Hoewel er een volgorde is, kun je de boeken prima los van elkaar lezen.

In dit boek maakt inspecteur Helen Grace iets mee wat ze nog niet eerder in haar carriere heeft meegemaakt: zes branden in 24 uur met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Het moet wel opzet zijn… Het lijkt erop dat iemand de hele stad wil afbranden. Helen zet de achtervolging in; wie doet dit? Waarom maakt hij deze slachtoffers? Wie is de volgende…? 

Prijs: 7,99 (ebook) 10,99 (paperback)

Overige tips:

  • Het boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim blader ik graag af en toe eens doorheen. Het is een Koreaanse bestseller vol met mindfullness wijsheden.
  • De thriller Vertrouw mij van Jessica Vallance bevat tal van plot twists… Leuk, aanrader!
  • Lars Kepler schrijft supergoede boeken, zo ook Lazarus. Superspannend tot op de laatste bladzijde…
  • Het boek Echo van Thomas Oldeheuvelt is bizar, gruwelijk én spannend. Als je boeken van Stephen King ook wel kunt waarderen, dan is dit boek ook zeker iets voor jou.

 Op zoek naar meer leesinspiratie? Kijk dan eens hier

Welke boeken heb jij onlangs gelezen? Wat vond jij een absolute aanrader? Deel het hieronder in de comments!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.