Boekenhoekje

6 verslavende boekentips uit mei

Deze maand vlóóg om. Veel gewerkt, maar in de rustige uurtjes ook veel gelezen. En daarom weer een lijstje met 6 boekentips. Van horror & thriller tot een paar hele leuke feelgoodverhalen. Perfect leesvoer voor op de bank, het strand of in de tuin. 

Waardebepaling sterren:

★: niet uitgelezen, geen doorkomen aan. Een woordenboek is nog leuker.
★★: met moeite uitgelezen. Toch niet helemaal mijn boek.
★★★: ik heb me ermee vermaakt, maar het laat geen onuitwisbare indruk achter.
★★★★: omg, ja! Dit boek is superleuk en moet iedereen lezen!
★★★★★: WAUW, WAUW, WAUW. Dit boek wil ik aan de hele wereld tippen!

Let op: Dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee (of koekjes :)) kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.


Hart voor de zaak – Charlotte de Monchy

Genre: feelgood/roman
Aantal sterren: ★★★★,5

Samenvatting: De Nederlandse Julia woont op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Ze is het leven in Nederland ontvlucht en werkt hier als spin in het web om de boel draaiende te houden. De gerenoveerde vakantiewoningen aan een prachtig meer worden verhuurd en de eerste gast is meteen… een tegenvaller. Scott Manswell, een norse rockster, is ineens haar buurman. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Recensie: Fantastisch boek! Nadik erin was begonnen, kon ik ‘m niet meer wegleggen. Er zijn leuke personages, grappige gebeurtenissen en herkenbare situaties. Heerlijk voor op de bank óf op het strand.

 

Holly – Stephen King

Genre: horror/thriller
Aantal sterren: ★★★,5

Samenvatting: Penny Dahl’s dochter is vermist. Holly, de privédetective, weet niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona en haar (behoorlijk gecompliceerde) moeder is net overleden. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Als gepensioneerd, getrouwd stel leiden ze een gelukkig bestaan. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun mooie huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.

Recensie: Ik lees niet vaak boeken van Stephen King, al heb ik wel menig boekverfilming gezien. En die zijn eigenlijk altijd goed. Toen mijn vader mij dit boek gaf, begon ik dan ook enthousiast met lezen. En terecht, want het is een goed boek! De spanning wordt goed opgebouwd en het ‘normale’ wordt ogenschijnlijk eenvoudig afgewisseld met gruwelijk. Wel waren sommige hoofdstukken een beetje traag en is Covid in mijn ogen iets te veel een ding in het boek, maar al met al zeker een aanrader!

 

Het grote misschien – John Green

Genre: jeugdboek/roman
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting: Miles Halter is gefascineerd door beroemde laatste woorden. Die van de dichter Rabelais – ‘Ik ga op zoek naar een Groot Misschien’ – inspireren hem om zijn onbeduidende leven achter zich te laten en de wereld in te trekken, naar een kostschool in Alabama. Daar vormt hij al snel een onafscheidelijk drietal met zijn kamergenoot de Kolonel en diens beste vriendin Alaska. Alaska is mooi, slim, supersexy en totaal verknipt. Miles weet dat hij de grens van hun prille vriendschap niet zou moeten overschrijden, maar wanneer zij hem de laatste woorden van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar vertelt – ‘Hoe kom ik ooit uit dit labyrinth!’ – is hij op slag verliefd. Terwijl Miles dieper haar wereld in wordt gezogen, dringt de betekenis van die laatste woorden langzaam tot hem door en katapulteert Alaska hem ongenadig het Grote Misschien in.

Recensie: Er zijn boeken van John Green die ik fantástisch vind, zoals Een weeffout in onze sterren. Deze valt voor mij niet in de categorie ‘Vergeet ik nooit weer’, maar desalniettemin was ik wel geboeid door de hoofdpersoon en zijn zoektocht naar wie hij is en de zin van het leven. Maar ik kon me niet zo goed identificeren met de hoofdpersonen, waardoor het boek me niet zo raakte als sommige andere boeken van de schrijver.

 

Het meisje op de rots – Lucinda Riley

Genre: roman
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting: Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over een wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Recensie: Lucinda’s boeken zijn eigenlijk altijd goed. Zo ook deze. Na het lezen van het eerste hoofdstuk had ik zin om verder te lezen. Hoewel het soms even ingewikkeld werd met alle namen, stambomen en verhaallijnen, stelde het verhaal me niet teleur.

 

De glazen troon #1 – Sarah J. Maas

Genre: fantasy
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven. Maar alleen zij is degene die het koninkrijk kan redden.

Recensie:

Tijdens het luisteren van dit boek in de auto hóópte ik soms op een verkeersopstopping, een file of een lekke band, zodat ik nog even door kon luisteren. Ik heb er in de sportschool zelfs langer voor op de crosstrainer gestaan, omdat ik wilde weten wat er zou gebeuren (en ik blijf echt niet snel langer dan nodig op een crosstrainer staan). Boeiend, spannend en een vleugje romantische spice. Perfecte ingrediënten voor een fantasyboek! (Inmiddels luister ik in de auto #2!).

 

Een zomer vol verrassingen #1 – Tessa Bailey

Genre: feelgood
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.
Daar ontmoet ze al snel de stugge visser Brendan. Hij weet zeker dat de verwende Piper het ergens anders dan Beverly Hills nog geen week kan uithouden. Ze komen elkaar overal tegen. Maar er is wel een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de twee. Piper wil zich echter concentreren op de bar tot een succes maken. Ze wil namelijk zo snel mogelijk terug naar Los Angeles, en zit niet te wachten op gevoelens voor een man die soms wekenlang op zee is. Maar langzaamaan begint ze te twijfelen of haar toekomst eigenlijk nog wel in LA ligt…

Recensie:

Ontzéttend leuk boek! Hij leest lekker vlot, is grappig en soms een tikkeltje over de top. Een heerlijk boek voor tussendoor die zeker een glimlach op je gezicht tovert.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.