Persoonlijke verhalen

Herinnering in een doosje

Het liefst zou ik sommige herinneringen in een doosje willen stoppen en ze nooit meer vergeten. Ze af en toe op een stil moment tevoorschijn willen halen en ze nog eens als een soort video afspelen. Gewoon, even terugkijken hoe iemand van wie je houdt onbezorgd schaterlacht of terug naar het moment dat je voor het eerst écht verliefd was en hij of zij je zoende. Terug naar het moment dat je over het strand rende en de wind met je haar speelde en je de zon zag zakken in de zee… 

De grootse dingen, daar maak je foto’s van. Die schrijf je op. Die vertel je honderduit aan iemand. Weken van tevoren kun je je er al op verheugen. Maar deze ogenschijnlijke kleine momenten zijn extra speciaal, omdat je van tevoren geen idee had hoeveel impact ze op je zouden hebben.

Want wist jij veel dat die ontmoeting met die gezellige gozer uitdraaide op een avond vol heimelijke blikken. Wist jij veel dat je je de koning(in) te rijk zou voelen tijdens dat boottochtje op de oceaan met de wind door je haren. Je kon ook niet weten dat je moest huilen toen je in je eentje bovenop een berg naar het uitzicht stond te staren, omdat je het zó mooi vond.

Plekje in je hart

Veel herinneringen verdienen geen uitgebreid verhaaltje, maar verdienen enkel een plekje in je hart waar je soms stilletjes aan terug kunt denken. Als je met een kop thee op de bank zit, je een rondje fietst of als je een verliefd stelletje ziet lopen. Misschien denk je dan terug aan dat moment en moet je erom lachen. Misschien maakt het je een beetje verdrietig. Het geeft niet. Het feit dat je er dan nog altijd iets voor voelt, dat zegt volgens mij al genoeg.

Dus ja… als ik toch eens die herinneringen van mij in een doosje kon stoppen en het filmpje nog eens kon afspelen? Dan zouden er genoeg momenten zijn waarbij ik dat zou willen doen.

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.