Boekenhoekje

5x boekentips uit juni!

Zon op het balkon, een dosis extra vrije tijd vanwege een nieuwe baan en ogen die gráág wilden lezen. Daarom dus weer een lijstje met boeken voor je om je deze zomer mee te vermaken. 

Waardebepaling sterren:

★: niet uitgelezen, geen doorkomen aan. Een woordenboek is nog leuker.
★★: met moeite uitgelezen. Toch niet helemaal mijn boek.
★★★: ik heb me ermee vermaakt, maar het laat geen onuitwisbare indruk achter.
★★★★: omg, ja! Dit boek is superleuk en moet iedereen lezen!
★★★★★: WAUW, WAUW, WAUW. Dit boek wil ik aan de hele wereld tippen!

Let op: Dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee (of koekjes :)) kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.


De Hulp – Freida McFadden

Genre: thriller
Aantal sterren: ★★★★★

Samenvatting:

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne… Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, hoe ze vreemde leugens vertelt en hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat…

Recensie:

Na meerdere tips besloot ik het boek ook maar eens open te slaan. En wauw! Het stelde écht niet teleur. Ik zat op het puntje van m’n stoel tijdens het lezen en kon ‘m níét wegleggen. Wat een ziekelijk goede, psychologische thriller vol bizarre twists.

 

Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Genre: feelgood
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Recensie:

Jill Mansell is al járen een soort feelgood koningin. En ook dit boek valt in deze categorie. Het laat geen onuitwisbare indruk achter, maar is desalniettemin vermakelijk, grappig en luchtig.

 

Tot nooit meer – Sterre Carron

Genre: thriller
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Zaira ontdekt een gevaarlijk geheim en dat dwingt haar te vluchten. Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos wordt een zwaar verminkt slachtoffer gevonden. De case is maar net geopend of er volgt nóg een moordpartij. Stapsgewijs komt de vijand heel dichtbij. Té dichtbij. Wie is in godsnaam te vertrouwen en wie speelt er een gevaarlijk spel?

Recensie:

Het was niet goed, het was niet slecht, het zat er een beetje tussenin. Ik heb ‘m wel in een snel tempo uitgelezen, omdat ik wilde weten hoe het zou eindigen. Daarvoor was ‘ie dus absoluut spannend genoeg. Alleen de manier van schrijven paste niet zo bij mij (wellicht omdat het een Vlaamse schrijver is?). Geef het vooral een kans als je van thrillers houdt!

 

Zachtop lachen – Malou Holshuijsen

Genre: literaire roman/familieroman
Aantal sterren: ★★★★

Samenvatting:

Het boek gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen.

Als Malou van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken?

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

Recensie:

Dit is zo’n boek die een beetje onder je huid kruipt. Je weet dat er iets groots staat te gebeuren, iets wat verklaart waarom ze is zoals ze is, maar je weet nog niet wat. Tot je het wel weet en alles logisch wordt. Ik vond het een fijn geschreven boek dat lekker vlot weg las, maar ook mijn aandacht wist vast te houden.

 

Big Boned – Jo Watson

Genre: young adult roman
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting:

Als haar ouders scheidden, wordt Lori door haar moeder naar de andere kant van het land meegenomen om een nieuw leven te beginnen. Lori realiseert zich dat haar nieuwe school niet is gemaakt voor meisjes zoals zij. Ze wil het liefst zo min mogelijk opvallen, maar al snel ontmoet ze per toeval Jake die ook nog eens de meest populaire (en knappe!) jongen van de school is. Haar oude onzekerheden komen in volle vaart bovendrijven, net als de problemen om erbij te horen…

Recensie:

Het boek was voor mij een leuke voor tussendoor. Het is geschreven voor tieners en dat lees je terug in de manier van schrijven door herkenbare, typische tienerproblemen en onzekerheden. Ik heb een paar keer hardop gelachen en vond het leuk dat wederom de hoofdpersoon een beetje anders is dan anders, zoals meestal bij Jo’s boeken.


Nog even dit…

De glazen troon-reeks – Sarah J. Maas

Genre: fantasy
Aantal sterren: ★★★★★

Ik heb het al eerder over dit boek gehad, maar ben inmiddels #4 aan het luisteren en ik kan je beloven: het wordt alleen maar beter én spannender. Voor liefhebbers van Harry Potter, de Hongerspelen, Twilight en Een hof van doorns en rozen.

 

Max, Mischa & het Tet-offensief – Johan Harstad

Genre: literaire roman
Aantal sterren: ★

Ik geloof écht dat dit boek veel fans heeft en dat het ook terecht is dat het bijna alleen maar 5 sterren reviews op Bol.com krijgt. Maar het is niet míj́n boek. Het 1100 pagina’s tellende boek voelde als een worsteling om doorheen te komen. Er werd weinig context gegeven en na 100 bladzijden heb ik het opgegeven. Wellicht waag ik later nog eens een poging, maar voor nu laat ik ‘m liggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.