Persoonlijke verhalen

Fuck you Valentijn!

Op zich was er niets aan de hand. De zon scheen, er stond niemand in mijn nek te hijgen bij de kaasafdeling in de supermarkt en de producten die ik nodig had, waren bijna allemaal in de bonus. Maar toen ik bij het Valentijnshoekje kwam, veranderde ik van een zoet, vrolijk mens in een zuur en chagrijnig exemplaar. 

<<Liever luisteren? Dat kan ook nog een keertje!>>

 

“Gatverdamme,” mompelde ik toen ik het hoekje zag. Ik rolde met mijn ogen en stak zonder erbij na te denken pontificaal mijn middelvinger op. “Fuck you!” zei ik hardop tegen de chocoladehartjes, cakevormpjes en romantische I love you-beertjes. Een aantal mensen draaide zich verbaasd om en ik zag ze denken: is dat mens wel goed? Ik liep snel verder en schoot in de lach. Oeps, deed ik dat net echt? Wat is er mis met mij?! Wie loopt er nou z’n middelvinger op te steken in de supermarkt?

Zure melk

Hoewel ik nooit een liefhebber ben geweest van Valentijnsdag, voel ik me dit jaar toch een tikkeltje extra zuur. Een beetje als zo’n pak melk dat al veel te lang in de koelkast staat, maar je geen zin hebt om weg te gooien ondanks dat de geur je allang niet meer aanstaat.

Dus alles wat in de aanloop naar Valentijnsdag en op de dag zelf met romantiek en liefde te maken heeft? Daar steek ik nu éven mijn middelvinger voor op. Sorry, maar laat mij en mijn hoge zuurgraad nu maar gewoon met rust.

Liefde, bah

Dus morgen open ik mijn social media-accounts allemaal niet, zodat ik niet overspoeld word met jullie zoete, gelukkige fotootjes waarbij je al zoenend, etend of knuffelend dolgelukkig in de camera kijkt. En tel daar dan nog die stories van gekregen chocola en bossen bloemen bij op. Bah, bah, bah, nee! Ik laat het even voor wat het is.

Begrijp me niet verkeerd – ik gun jullie zéker je liefdevolle momentjes, maar ik wil jullie morgen mijn middelvinger besparen. In plaats daarvan ram ik een keer extra hard op mijn bokszak, kruip ik op de bank voor de tv om een moordlustige film te kijken en vreet ik mijn EIGEN gekochte chocola en chips wel op.

 

 

 

 

 

2 reacties

  • Moi

    Hierbij een virtuele knuffel om je te steunen. En wellicht wat schrale troost; bij heel veel koppels is Valentijnsdag een gewone maandag en doen ze ook niet mee aan al die opgeklopte nep romantiek.
    Case in point; mijn man is gewoon naar zijn werk en ik krijg straks als hij thuiskomt echt geen bos bloemen of bonbons. Gewoon de kus die ik elke dag krijg en dat is prima. En vanavond kijken we lekker naar Star Wars deel IV.

    • Maaike

      Haha ja, is ook zo! En je kunt beter volgende week een bosje bloemen kopen, want dan is het ook nog eens een stuk goedkoper ;). Maar bedankt voor je lieve reactie en veel plezier met Star Wars!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.