Boekenhoekje

Boeken om de winter mee door te komen

Met het tikken van de regen tegen het raam en de gure wind die om het huis heen slaat is niets zo fijn als op de bank kruipen met een goed boek. De afgelopen tijd heb ik drie leuke boeken gelezen die ik jullie niet wil onthouden. 

Ik lees mijn boeken al een jaar of drie op een e-reader. Op vakantie is het ideaal. Op dat kleine, lichte dingetje sleep je zo honderden boeken mee in je handtas! Maar sinds kort heb ik een boekenkast in mijn huis en nu mis ik toch die hardcopy boeken. Want pronken met die leuke boeken is óók fijn. Hoe zit dat eigenlijk bij jullie?

Samuel Bjork – De Doodsvogel

De schrijver van dit boek weet je op de eerste pagina al vast te pakken en laat je pas los op de allerlaatste bladzijde. Deze ijzersterke thriller is er écht eentje in de categorie ‘moet je gelezen hebben’ en heeft me een paar nachten wakker gehouden omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan.

Het is een boek uit de Holger Munch-serie – beginnende met Ik reis alleen – maar is ook heel goed los te lezen. Holger Munch en Mia Krüger van de politie stuitten op een bizarre zaak waarbij een tienermeisje ritueel is vermoord. Ze wordt naakt gevonden in een pentagram en is op een bijzondere manier neergelegd. Alle signalen wijzen in een bepaalde richting, maar klopt dat wel? En is dit een eenmalige actie? Als er een verontrustend filmpje opduikt, neemt de zaak een heel andere wending. Het is nog zieker en gevaarlijker dan ze van tevoren hadden gedacht…

Verkrijgbaar bij Bol.com (4,99 Ebook – 12,50 hardcopy) – uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Chantal van Gastel – Bestemd voor mij

Vriendschap, liefde, oud zeer; alles komt voorbij in deze roman van de Nederlandse schrijfster Chantal van Gastel. Het leuke aan het boek vond ik dat er een aantal zeer verrassende wendingen in zaten. Door middel van flashbacks krijg je steeds beter een beeld waar Jessica, het hoofdpersonage uit het boek, doorheen is gegaan.

Jessica kijkt uit naar een weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Ze delen al jarenlang alles met elkaar, maar zien elkaar helaas veel te weinig. Het is dus hoog tijd om bij te praten! Ze komen bij elkaar in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Zodra Jessica en Micky er zijn, wacht hen een verrassing. Ze zijn niet de enige gasten in het huis. Wat doen Jessica’s ouders en zus hier? Is dit soms een ultieme poging om de relatie tussen Jessica en haar zus te lijmen? Tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te sneeuwen en zitten ze met elkaar opgescheept. Als dan ook nog eens Jessica’s jeugdliefde opduikt, is het circus helemaal compleet.

Verkrijgbaar bij Bol.com (ebook 9,99 – hardcopy 21,99) – uitgeverij The House of Books

Lisette Jonkman – Onbreekbaar-serie

Ik moet het derde deel nog lezen, maar… de eerste twee delen waren zó leuk dat het niet anders kan of nummer 3 is ook leuk. De boeken lezen heerlijk weg, de romantiek spat ervan af, maar ook de verdrietige dingen slaan in als een bom. De karakters komen tot leven in je hoofd en soms zou je het liefst van alles naar de karakters willen schreeuwen. Kortom: succes gegarandeerd!

In het eerste deel leer je Abigail Martens kennen. Ze woont in een studentenstad, werkt in een café en doet af en toe een klusje. Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging, heeft het ene avontuurtje na de andere en vindt zijn buurvrouw Abby intrigerend. Abby vindt Ferdi vooral een blaaskaak, tot hij haar redt uit een gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex. Ze leert al snel een heel andere kant van hem kennen…

En meer verklap ik niet, gewoon gaan lezen deze serie! Is helaas alleen verkrijgbaar als ebook bij Bol.com (4,99) – Uitgeverij Kobo Originals  

Meer boekenlijstjes lezen?

Kijk dan eens hier en hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.