Boekenhoekje

6 verslavende boekentips februari

Yes, ik zit lekker in een leesritme! Ik heb daarom weer een leeslijstje voor je samengesteld met boeken die ab-so-luut een plekje in je boekenkast verdienen. Ook deel ik een paar boeken met je die je beter kunt overslaan. 
Waardebepaling sterren:

★: niet uitgelezen, geen doorkomen aan. Een woordenboek is nog leuker.
★★: met heel veel moeite uitgelezen. Niet mijn boek! 
★★★: heb me ermee vermaakt, maar het laat geen onuitwisbare indruk achter. 
★★★★: omg, ja! Dit boek is superleuk en moet iedereen lezen! 
★★★★★: WAUW, WAUW, WAUW. Dit boek wil ik aan de hele wereld tippen!

Let op: Dit artikel bevat affiliate links van Bol.com. Als je op een van de links klikt, kost het jou niets extra’s maar levert het mij een klein bedrag op waarmee ik thee (of koekjes :)) kan kopen en nog meer content voor je kan schrijven.


1 De logé – Nelle Lamarr

Genre: thriller
Aantal sterren: ★★★

Samenvatting: Natalie en Matt halen Tanya, een Britse uitwisselingsstudent, in huis. De 17-jarige dochter Paige zit niet te wachten op deze meid. Hun gezin is gebroken door de dood van haar zus Anabel en nu komt Tanya de rust verstoren. Tanya verblijft in Anabels kamer en gaat op een griezelige manier steeds meer op Anabel lijken. Tanya is slecht nieuws, maar de vraag is… hoe slecht?

Recensie: voor mensen die zin hebben in een thriller die makkelijk weg leest en waarin om de haverklap iets gebeurt, is dit absoluut een leuk boek. Zelf had ik het verhaal al heel snel door en vond ik het iets te veel ‘teenage drama’. Desalniettemin was ik benieuwd hoe het zou aflopen en door het rappe tempo van het boek, was het leuk om snel door te kunnen lezen.

 LINK

2 Oversharing – Jane Fallon

Genre: roman
Aantal sterren: ★★★,5

Samenvatting: Iris had alles. Een huis, een man en de belofte van een gezin. Nu is ze gescheiden en verhuurt ze haar logeerkamer om rond te komen. En het is allemaal de schuld van Maddy. Influencer Maddy is de vrouw die haar leven heeft verpest. Maddy heeft haar merk opgebouwd rondom haar gelukkige gezinnetje, maar Iris gelooft er geen bal van. Het is tijd om het haar voor eens en altijd betaald te zetten.

Recensie: het duurde een paar hoofdstukken voordat ik in het verhaal zat. Maar toen dat eenmaal was gebeurd, legde ik het boek met moeite weg. Het is een goed neergezet verhaal over hoe ver je kan gaan als alles in je leven misgaat.

LINK

3 Vertel me wat – Anne West

Genre: roman/feelgood
Aantal sterren: ★★★,5

Samenvatting: Juul is een succesvolle schrijfster, maar niemand weet het. Ze schrijft onder een pseudomien. Ze is onzeker, omdat ze vroeger is gepest met haar uiterlijk. Haar uitgever wil de stille Juul niet op de voorgrond zetten en bedenkt een listig plan om Juuls vriendin Lauren op te voeren als de succesvolle schrijfster. Juul gaat hiermee akkoord. Als ze cabaretier Ids ontmoet, verandert haar leven. Waarom is hij zo geïnteresseerd in haar? Ze is toch veel te onaantrekkelijk voor hem? Juuls eens zo veilige leventje komt al snel op losse schroeven te staan.

Recensie: ik heb er met veel plezier naar geluisterd! Het begint meteen lekker vlot. De personages zijn goed uitgedacht, de verhaallijn is leuk om te volgen en ik vind het leuk dat het zich afspeelt in Deventer. Geen 5 sterren, omdat het einde ietwat traag is. Desalniettemin een superleuk boek! En er komen meer delen van die ik vast en zeker ook ga lezen (of luisteren).

LINK

 

4 Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Genre: roman
Aantal sterren: ★★★★,5 

Samenvatting: Audrey is uitgeblust op haar werk – ze weet het alleen zelf nog niet. Ze doet haar best op haar werk om ‘De Audrey van HR’ uit te hangen, maar het kost meer en meer moeite. Als ze Lynx ontmoet, weet ze nog niet hoe drastisch haar leven gaat veranderen. Lynx is de gevel van het kantoorgebouw aan het schilderen. Door hun gesprekken wakkert hij iets in haar aan. Ineens belandt ze in Parijs. Alleen en zonder plan. Misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Recensie: wat een heerlijk boek! Vanaf de eerste bladzijde wilde ik verder lezen en was ik benieuwd wat er met die Audrey van HR gaat gebeuren. Van een grijze muis verandert ze in een heel andere Audrey als ze voet zet in Parijs. Het is levendig en grappig geschreven, soms pijnlijk herkenbaar en bevat een goede dosis romantiek. Aanrader!

LINK 

5 The Seven Year Slip – Ashley Poston

Genre: roman
Aantal sterren: ★★★★★
Taal: Engels (nog niet in het Nederlands verschenen)

Samenvatting: Clementine heeft een plan om haar hart veilig te houden: hard werken, iemand vinden die fatsoenlijk is om van te houden en proberen te onthouden dat ze haar dromen moet najagen. Haar tante vertelde haar altijd dat je minstens één grote droom nodig had om door te kunnen gaan. En het afgelopen jaar is dat plan vlekkeloos verlopen. Grotendeels dan. Ze wil niemand te dichtbij laten komen, want ze weet niet zeker of haar hart het aankan. En dan vindt ze een vreemde man in de keuken van haar appartement. Het soort man waar ze vóór alles verliefd op zou zijn geworden. Alleen… hij bestaat in het verleden. Zeven jaar geleden, om precies te zijn. En zij leeft letterlijk zeven jaar later in zijn toekomst. Hoe kan dit goed gaan?

Recensie: oef… In 1,5 dag heb ik de bijna 300 pagina’s erdoorheen gejast. Wat een fantastisch boek met een magisch tintje. Wat me vooral aangrijpt is het thema van het boek. Het gaat over liefde in verschillende vormen, zoals vriendschap, familie en de romantische soort. En hoe het kan voelen als je één van die drie niet meer hebt of niet meer voelt. Het is bij tijden erg grappig, het is romantisch en spannend, maar ook ontroerend. Een schrijver die ik in de gaten ga houden!

LINK


En dan nog even dit…

IJsbreker #1 – Hannah Grace

Het boek is een ware sensatie op TikTok, maar mijn hemel… Ik kon het niet aan. Ik luisterde het boek in de auto, maar om half 9 ’s ochtends horen hoe de knappe Nathan zijn vingers in het natte *** van Anastasia stopt, is een beetje te veel van het goede voor mij. En deze vurige scenes wisselen elkaar in rap tempo op. Mocht je van dit soort spicy boeken houden? Dan is dit een vlot geschreven serie over twee jonge twintigers – de één een kunstschaatser, de andere een ijshockeyer – die elkaar constant aantrekken en afstoten.

De moordclub op donderdag – Richard Osman

Meerdere mensen hadden me deze getipt, dus ik had zin om ‘m te lezen. Het begint ook best grappig met een groepje senioren die een moordclub op donderdag hebben. Het bonte gezelschap lost in hun vrije tijd moorden op. Na de eerste hoofdstukken raakt de schrijver me kwijt, omdat het verhaal – en de moord die gepleegd wordt – vanuit heel veel verschillende perspectieven wordt verteld. Te veel perspectieven naar mijn mening. Ook is de informatie die je binnenkrijgt een hele grote brij en wordt het daardoor niet meer interessant. Jammer!

 

Onthoud dit als je verdrietig bent – Maggy van Eick

Momenteel ben ik bezig in dit (zelfhulp)boek. In verschillende hoofdstukken deelt Maggy op een hele persoonlijke en eerlijke manier haar verhaal en ervaringen met je én geeft ze allerlei tips om met het leuke, rare en verdrietige leven om te gaan. Denk aan tips waar je het beste kan huilen in het openbaar, van welke kleine dingen je blij kunt worden of wat je moet doen als je angstig bent voor een afspraak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.