Wereldse Oud en Nieuw

Hier wordt Oud & Nieuw uitgebreid gevierd met oliebollen, carbid schieten en een glaasje bubbels om twaalf uur. Maar hoe zit het eigenlijk in de rest van de wereld? Wat voor tradities hebben zij om het nieuwe jaar in te luiden? 

Brazilië

Oud & Nieuw wordt in Brazilië het liefst in witte kleding op het strand gevierd, omdat het kwade geesten zou verjagen

Australië

Om klokslag twaalf uur gaan Australiërs massaal de straat op met potten, pannen en lepels om al lopend door de straten veel lawaai te maken.

Rusland

Schrijf je diepste wens op een stukje papier, verbrandt het, gooi het in je glas champagne en drink het op voordat het 00.01 is geweest. Dan heb je grote kans dat je wens daadwerkelijk uitkomt…

Guatemala

Elke maand een vijf centje bewaren, zodat je het aan het einde van het jaar om twaalf uur ‘s nachts omhoog naar achter kunt gooien, terwijl je naar de overkant van de straat kijkt. Dit zou ervoor zorgen dat je het daar daarop meer geld te besteden hebt/

Colombia

Grijp die lege koffer om twaalf uur van zolder en wandel een rondje door de straten. Hierdoor krijg je meer kans op een reislustig jaar.

Argentinië

Om twaalf uur eten Argentijnen, net als de Spanjaarden, op de slagen van de klok twaalf druiven.

Chili

Voor de mensen uit Chili is Oud en Nieuw de gelegenheid om de grote schoonmaak te houden. Het huis wordt ontdaan van slechte energie en het nieuwe jaar begint fris en schoon.

Venezuela

Draag geel ondergoed voor geluk in het nieuwe jaar! Geel staat toch iedereen?

Ecuador

Mensen uit Ecuador maken een pop en steken die om twaalf uur in brand. Het oude jaar wordt weggebrand, waardoor het nieuwe jaar verwelkomd kan worden.

Filipijnen

Open alle deurtjes van alle kasten in je huis. Als de klok twaalf uur slaat, ren je door huis om van boven naar beneden alle kastjes en deurtjes weer dicht te doen.

Welke buitenlandse traditie zou jij wel in Nederland willen invoeren? 

Meer tradities lezen? Klik dan hier

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *