Waar is hier de nooduitgang?

STEENWIJKERWOLD – Op de laatste dag van het Dicky Woodstockfestival was ook genoeg te beleven. ’s Middags was het terrein open voor jong en oud en werd het jaarlijkse Zwientie tikken gehouden. ’s Avonds werd de avond afgesloten met onder andere Het Goede Doel, AC in DC en Boogey and the Longhorns. Bij het zwientie tikken was er ook dit jaar weer grote belangstelling. De organisatie had speciaal een grote tribune gemaakt waar zo’n 250 man het spektakel konden bekijken.

Veertig deelnemers lieten zich in groepjes van drie de blinddoek voorbinden en kropen op handen en voeten door de modder om als eerste het varkentje aan te raken. Degene die won ging steeds door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk één overbleef. Degene die zich de winnaar mag noemen is Dirk Stam uit Noord-Holland.

Nooduitgang

Het was aan de coverband Bittersweet om het publiek in de grote tent een beetje op te warmen voor het klapstuk van de avond. Omstreeks half elf stond daar dan Het Goede Doel op het podium met onder andere Henk Westbroek. Dick Winters (58) is een doorgewinterde fan van de band. ‘Vroeger vond ik ze al helemaal fantastisch. Ik kom uit Wierden en ben hier elk jaar, maar vanavond is het extra leuk omdat dit ook echt mijn muziek is.’ Tegen het einde van de avond kwam er ineens een groepje jongens aanzetten met een groot bord van de nooduitgang. Het Goede Doel sprong daar handig op in door hun hit ‘Waar is hier de nooduitgang’ te zingen.

Afsluiter

Zoals elk jaar werd ook Boogey and the Longhorns in de Roktente goed bezocht. Er werd volop gedanst op de klanken van CCR en Johnny Cash, maar ook kwamen moderne liedjes aan bod zoals The Lumineers en Mumford & Sons. Johannes van der Veen (37) uit Wolvega stond met een grote vriendengroep volop te genieten van deze band uit Steenwijkerwold. ‘Ze maken er zo’n mooie afsluiter van. Wat een sfeer in deze tent!’

Rond twee uur stopt alle muziek en wordt er buiten op het terrein nog volop nagepraat, gelachen en gegeten. De verschillende eettentjes doen deze paar dagen goede zaken. Op de gezichten niets anders dan een grote glimlach. Nu maar lekker slapen en op naar volgend jaar!

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *