Verhalenreeks Lieke en Sita van start!

 

Ze houden van wijn, lekker eten, (sexy) mannen én goede gesprekken. Dat ze tijdens hun gesprekken regelmatig rollend over de vloer liggen van het lachen noemen Lieke en Sita juist een goed gesprek. Het leven is een drama en daarom maken zij het met zijn tweeën een stukje mooier.

 

Naast al die glaasjes wijn, strippen paracetamol the day after en spierpijn van het lachen in hun kaken, hebben ze ook allebei zo hun sores te verwerken. Lieke was hopeloos verliefd op Erik met wie ze dacht de rest van haar leven te zullen doorbrengen. Met hem zou ze gaan trouwen, een huis en een hond kopen. En dat viel allemaal in duigen toen Erik aankondigde verliefd te zijn op iemand anders. Een meid die Lieke voor het gemak maar Kut Kabouter noemt. Sinds het uit is rommelt ze liever wat aan. Met mannen, maar eigenlijk ook gewoon met de rest van haar leven.  

 

Sita helpt Lieke niet in zeven sloten tegelijk te lopen. Toch kijkt ook zij met enige frustratie naar alle stelletjes op straat. Waar is haar man? De persoon die haar begeert en die haar hart sneller doet kloppen? Misschien ligt het wel aan haar lijf dat er geen man is die haar de liefde verklaart. Dat eten één van haar grote hobby’s is, is leuk… tot ze op de weegschaal gaat staan. Maar afvallen, dat is dan ook weer zo’n gedoe.

 

Maar ook tussen Lieke en Sita is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Met zulke verschillende karakters botst het weleens. Helemaal als Sita herenigd wordt met een man uit het verleden. Ineens is het aan Lieke om zich op te werpen als de verstandige van het stel. Maar heeft ze de benodigde kwaliteiten wel in huis om Sita voor deze relatie te behoeden? En kan hun vriendschap deze uitdagingen aan?