Tampon trekken

Vieren dat je nog niet in de overgang zit, zou ik doen met een fles wijn en een lekker stuk kaas en komkommer. Niet met een zogenaamde tampon-trek-foto. Stomverbaasd luisterde ik naar Heleen van Royen in De Wereld Draait Door. Haar nieuwe boek ‘Selfmade’ staat vol met selfies. Onder andere eentje waarbij ze een bloederige tampon uit haar vagina trekt. 

Ik sta echt open voor nieuwe dingen, toch gaat mij dit een brug te ver. Heleen van Royen schrijft leuke boeken, maar ze is ook wel een beetje vreemd. Ze zet zichzelf vaker in de schijnwerpers door een naakt te poseren of door weer eens met een tomboy in het openbaar te verschijnen. In haar boek staan meer dan tweehonderd foto’s waarop ze zelf te zien is of iets met haar lichaam. Ze heeft er wat op losgeklikt de afgelopen paar maanden. Het kiekje met sperma in haar haar vindt ze zelf erg mooi. ‘Sperma ís mooi!’ Ik vind het ronduit ranzig. Ik zie al voor mij hoe ze na een innige vrijpartij meteen haar camera erbij pakt en die aan haar vriend geeft.
‘Dat was lekker schat. Maak nu maar een foto.’
Romantisch? Niet echt. Het licht gaat aan. Even lachen en dan vermoeid in slaap vallen. Heel gezellig.

Wie weet wordt het boek een hit. Wie weet wordt ze hiermee wereldberoemd, omdat ze een taboe doorbreekt. Zelf vind ik het maar goor. Tampons moet je zo snel mogelijk wegspoelen door de wc. Die zijn het bestuderen echt niet waard. En jankfoto’s blijven lelijk, Heleen. Geen enkele vrouw is mooi als ze gehuild heeft. Zelfs Beyonce niet. Geef mij deze zomer maar een leuke roman of een spannende thriller. Geen boek met tweehonderd selfies.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.