Hoi drama! I love you

Waarom beginnen realityprogramma’s nooit met “PAS OP! Dit programma werkt verslavend!” De afgelopen maanden ben ik namelijk behoorlijk gesteld geraakt op het ‘trash tv’ genre. Van het ene verslavende – niet per se slim makende programma – dook ik in de andere. Van The Bachelorette en de Kardashians tot aan Too Hot To Handle en The Real Housewives. 

Ik geef corona en mijn status als werkzoekende maar de schuld. Vroeger bleef ik ver weg van realityshows en vond ik het allemaal maar sterk overdreven. In het begin van de coronacrisis keek ik dan ook nog vooral naar ‘slimme’ dingen, zoals documentaires en talkshows. Realityshows? Daar is toch niks aan?

Nou, daar ben ik van teruggekomen kan ik je zeggen. Het begon met de bizarre spel- slash datingshow Too Hot To Handle op Netflix. Uit nieuwsgierigheid besloot ik één aflevering te kijken en na de eerste aflevering kon ik er gewoon niet meer mee ophouden. Wat een drama, hoe leuk!

Misschien vind je dit ook leuk…

En het vervelende – of slimme – van Netflix is dat wanneer je iets hebt gekeken, ze allerlei voorstellen gaan doen van: ‘Dit vind je misschien ook leuk!’ En zo viel ik ineens in een soort tunnel van realityshows.

En eerlijk is eerlijk: er is geen einde aan die tunnel! Het gaat maar door en door en door. Na Too Hot To Handle dook ik in Love is Blind, in Selling Sunset, Below Deck en Keeping up with the Kardashians. En dit is alleen nog maar op Netflix. Want ook op Videoland en op TLC zijn genoeg programma’s die het stempel ‘trash tv’ hebben en eveneens zéér verslavend zijn…

Love the drama

Waarom kijk ik hiernaar? Waarom kan ik er niet meer mee ophouden? Wat maakt het zo leuk? Heel eerlijk? Het is vooral het hoge dramagehalte. In Below Deck volg je een groep mensen die werken op een luxe yacht waar ze het de gasten naar hun zin moeten maken (en die gasten hebben soms de vreemdste eisen) én zie je dat de crewleden onderling ook soms behoorlijk ruzie maken óf elkaar wel heel leuk beginnen te vinden. De Kardashians hebben ook allemaal nogal sterke persoonlijkheden en is er altijd wel gedoe over het één of ander. Drama, drama, drama.

In mijn eigen leven hou ik me graag ver van de drama, des te leuker is het om te smullen van andermans sores. Na een bingemarathon Kardashians voel ik me een beetje slecht over mezelf en maak ik het ’s avonds maar weer goed met een iets minder hersendodend programma… (maar stiekem kan ik niet wachten op nieuwe seizoenen…!)

Kijk jij ook naar realityshows en heb je tips? Deel ze :)! 

 

 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.