Gelukkig voornemen

Joe, daar zijn we weer! We stappen bijna 2016 in. En wie zich mijn column van vorig jaar nog kan herinneren, het is gelukt. Ik heb de wc-pot niet omhelst op 1 januari. Ik had geen kater, dus mijn eerste goede voornemen had ik al behaald. 

De tweede goede voornemen die ik had, was simpelweg gelukkig zijn. En aan het eind van zo’n jaar maak ik graag de balans even op. Want in zo’n jaar gebeurt veel…

Huisbaas

Ik heb half januari mijn verschrikkelijke huisbaas in Haarlem vaarwel mogen zeggen en stapte vervolgens in de hel die afstuderen heet. Na heel wat gestress en bloed, zweet en tranen bij het eindgesprek heb ik toch maar mooi mijn diploma journalistiek in mijn zak kunnen steken.

Vervolgens een ritje naar de Kamer van Koophandel gemaakt om mezelf in te schrijven als ondernemer met mijn Tekstbureau Schrijflust, waarmee ik heel veel mensen probeer te helpen aan een ideale tekst voor hun bedrijf/website of voor privézaken. Maar dit jaar overleed ook mijn Beppe op 88-jarige leeftijd en hebben vriendlief en ik na bijna zeven jaar een punt achter onze relatie gezet.

Deuren openen

Een voornemen als gelukkig zijn, is niet vanzelfsprekend. Dat gaat niet vanzelf en je moet er hard voor werken. Ik vind dat mijn goede voornemen geslaagd is, maar ik denk ook dat ik volgend jaar opnieuw moet werken voor dat geluk. Ik wil ontzettend veel leuk (schrijf)werk gaan doen en leuke mensen ontmoeten. En hoe moeilijk afscheid nemen ook is, het opent deuren naar nieuwe dingen.

Geniet van jezelf

Ik ben niet zo makkelijk omver te schoppen en dat is volgend jaar niet anders. Mijn tip voor jullie lezers: ga op zoek naar je eigen geluk. En als je nu al weet dat je dat niet bent, moet je iets aan die situatie doen.

Natuurlijk gaat dat niet altijd over één nacht ijs, maar je ervan bewust zijn helpt. Dus doe je best. Zet een glimlach op je gezicht en laat je vooral niet bang maken door een terreurbeweging zoals IS. Geniet, van alles en iedereen om je heen, maar vooral van jezelf. Tot volgend jaar.

Column van vorig jaar lezen? Klik dan hier

About the Author

1 thought on “Gelukkig voornemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.