Wie ben ik?

Mijn naam is Maaike Schaap en ik ben geboren op 25 november 1991. Opgroeiend tussen de koeien, paarden en een enkel schaap in een klein dorpje in Friesland deed ik niet wat sommige andere boerendochters deden. Ik was schijtsbenauwd bij mijn vader op de trekker. Ik trok mij liever terug op mijn slaapkamer en schreef. Korte gedichtjes over idiote dingen zoals een boom, maar ook grotere verhalen. Van wie ik het heb? Daar zijn ze bij mij in de familie nog altijd over aan het discussiëren.

Vlakbij mijn huis kun je heerlijk wandelen

Voor ik besloot journalistiek te studeren, heb ik een opleiding gevolgd die niets met tekst en schrijven te maken had, namelijk Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Daarna ben ik op aanraden van verschillende docenten journalistiek gaan studeren. Nu zou ik mijn hobby veel meer kunnen uitoefenen. Inmiddels ben ik bezig met mijn afstudeerproductie en is het einde in zicht.

Ik ben mij steeds meer gaan ontwikkelen en maak ik mezelf blij met een goedgeschreven stuk. Ik ben columns voor de regionale krant de Stellingwerf gaan schrijven en heb ook een tijdje de rubriek Huisnummer 13 gedaan, waarbij ik mensen (spontaan) moest interviewen. Op school maakte ik veel journalistieke producties, leerde ik handigheidjes en trucjes die ik tijdens mijn halfjaarstage bij VROUW magazine veelvuldig heb toegepast. Bij VROUW heb ik veel geleerd en heb ik grote stappen gezet.

Eén ding is zeker: schrijven zit in mijn hart. Na mijn studie wil ik mij toeleggen op het freelancen en daarvoor kun je mij altijd benaderen; (web)teksten, folders, interviews of journalistieke producties/verhalen. Laat het mij weten!

Wil je nog meer over mij weten? Ga dan naar de 23 onzinnige weetjes over mij. Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste verhalen? Klik dan rechts op ‘volg’ of like mijn pagina op Facebook

Ik in Boedapest

 

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *