#8: Lieke & Sita: iets met naakte ongemakkelijkheid

Lieke kwam Marco, de broer van Mattias, tegen op haar werk. Zijn flirterige houding schoot bij haar in het verkeerde keelgat. Wie dacht hij wel niet dat ‘ie was? Sita en Lieke zijn nog altijd niet on speaking terms… Sita zit in haar verliefde bubbel, maar komt erachter dat Mattias het wel heel serieus meent met het aannemen van een gezonde levensstijl. 

Lees hier alle afleveringen terug!

 

Sita opent haar ogen en kan niets anders dan breeduit lachen. Mattias ligt nog zachtjes te snurken. Het voelt zo onwerkelijk dat ze na zoveel jaar weer naast hem in een bed ligt. Dat ze hem zoent, knuffelt en streelt, omdat hij van haar is en zij van hem. Ze begraaft haar gezicht in het kuiltje van zijn schouder en geeft er een kusje op.

 

‘Hé slaapkop,’ fluistert ze in zijn oor terwijl ze er kusjes op geeft. Mattias draait zich kreunend om en slaat zijn armen stevig om haar heen. Hij drukt een zoen op haar mond en houdt haar nog iets steviger vast.

 

‘Ik ben zo blij dat je naast me ligt,’ murmelt hij. Sita kijkt hem stralend aan en knikt. ‘Ik ook.’ Het valt een paar tellen stil, terwijl ze allebei van het moment genieten.

 

‘Ik heb enórm genoten van vannacht,’ mompelt Mattias in haar oor. Sita grijnst en de beelden van de afgelopen nacht komen in alle hevigheid terug. Ze konden geen genoeg van elkaar krijgen. ‘En serieus, je hoeft echt niet onzeker te zijn als je op me zit. Je kunt me geen pijn doen.’ Mattias trekt een spoor van kussen over haar schouder en Sita bevriest. Doelt hij nou weer op afvallen?

 

Geërgerd over zijn opmerking maakt ze zich van hem los en stapt naakt het bed uit. Ineens voelt ze zich ongemakkelijk over haar naaktheid en trekt snel een badjas aan. Mattias kijkt naar haar en vouwt zijn armen achter zijn hoofd.

 

‘Als je straks een paar kilo kwijt bent, laat je vol trots die badjas in de kast hangen.’

 

Sita knikt, maar geeft geen antwoord. De woorden steken. Is ze dan echt zo dik met haar maat 40? Nee toch?

 

Het goede gevoel van net verdwijnt naar de achtergrond. Lieke’s woorden galmen nog altijd pijnlijk door haar hoofd. Dat hij een lul is, dat hij haar niet hoort te dwingen af te vallen. In de badkamer kijkt ze naar haar naakte lichaam en voelt met haar handen even aan haar buik. Ze bijt op haar lip en laat haar handen afdwalen naar haar dijen. Tja, Doutzen Kroes is ze niet. Maar dat wil ze ook helemaal niet. Maar eerlijk is eerlijk: een paar kilo eraf zou wel welkom zijn…

 

Als ze even later naar beneden gaat, staat Mattias in zijn boxer ontbijt klaar te maken. ‘Ik heb iets lekkers voor je gemaakt!’

 

Sita gaat zitten en kijkt verbaasd naar het schaaltje. Waar is haar vertrouwde boterham gebleven?

 

‘Wat is dit?’ vraagt ze daarom maar aan Mattias, wijzend naar het schaaltje.

 

‘Ik heb magere kwark met muesli van havervlokken en ongezouten noten voor je gemaakt. En natuurlijk een kopje groene thee, zónder suiker.’

 

Mattias heeft zich alweer omgedraaid en Sita kijkt een paar tellen verbaasd naar zijn blote rug. Zuchtend pakt ze de lepel op die naast het schaaltje ligt en neemt een hap. Met moeite kauwt ze op de muesli en slikt de hap door.

 

‘Lekker, hè?’

 

Zonder haar antwoord af te wachten vertrekt Mattias naar boven en zet de douche aan. Sita neemt nog een hap, maar als ze ook die met moeite naar binnen heeft gewerkt, schuift ze haar kom aan de kant. Ze houdt helemaal niet van kwark. En de structuur van de muesli vindt ze ook echt verschrikkelijk. Ze staat op, loopt naar het kastje met brood en doet de broodbak open.

 

‘Hè?’ mompelt ze verbaasd. De broodbak die normaal vol brood zit, is leeg. In plaats daarvan ligt er een roze post-it in.

 

“Schatje, brood is super slecht! Kijk maar in de koelkast, ik heb een lekkere, groene salade met avocado voor je gemaakt om mee te nemen naar je werk. X!”.

 

Sita weet even niet wat ze moet zeggen. Ze mietert de muesli en yoghurt in de prullenbak, grist de saladebak uit de koelkast en vertrekt naar het werk. Misschien is het gewoon een kwestie van wennen?

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.