#11: Lieke en Sita: Iets met liegen of de waarheid verzwijgen

De vorige keer las je dat Sita vastzat in een lift met een wel heel knappe man, Tim. Ze zijn bijna uit hun benarde positie bevrijd als Tim zich vooroverbuigt naar Sita’s gezicht. Sita houdt haar adem in… 

Lees hier alle afleveringen terug!

 

Tims gezicht is vlakbij die van Sita. Ze kan zijn warme adem op haar gezicht voelen. Sita kijkt van zijn ogen naar zijn mooie mond en weer terug naar zijn ogen. Zijn ogen leken van een afstandje gewoon blauw, maar nu ziet ze dat er ook kleine stukjes groen in zit. Tim buigt zich langzaam naar voren en Sita sluit haar ogen. Haar hart bonst in haar keel. Ze verwacht ieder moment zijn lippen op de hare te voelen. Er gaat een siddering door haar heen als ze zijn vingertoppen op haar pols voelt strelen.

 

‘Sita, ik wil…’ begint Tim, maar wordt dan ruw onderbroken door de lift die een luide ping zegt. Tim zet geschrokken een pas naar achteren en kijkt Sita verontschuldigend aan.

 

Sita wil iets zeggen, maar als de liftdeuren openschuiven, doet ze haar mond weer dicht. Ze kijken allebei glimlachend naar de juichende mannen van de technische dienst. Sita werpt een blik op Tim die naar haar kruis wijst.

 

‘Ga maar gauw!’ roept hij haar toe en Sita knikt.

 

Ze steekt ongemakkelijk haar hand op ter afscheid en verdwijnt dan zo snel als ze kan naar de toiletten. Aan het einde van de gang werpt ze nog een keer een blik achterom. Ze ziet dat Tim met de technische dienst staat te praten. Een beetje beduusd loopt ze verder. Wat was dat net? Hadden ze serieus bijna gezoend? Sita stoot een schril lachje uit en schudt haar hoofd. Nee, toch? Dat had ze toch niet echt gedaan…?

 

Als ze haar blaas heeft geleegd, pakt ze haar telefoon en ziet ze dat ze ruim anderhalf uur met Tim in de lift heeft vastgezeten. Anderhalf uur! Het voelde veel korter. Ze is nu toch al laat voor haar werk, dus besluit ze nog even snel naar Lieke te bellen.

 

‘Hoi, met Lieke!’

 

‘Liek! Liek! Ik zat net vast in een lift!’

 

‘Ik ben er even niet, spreek iets in na de toon.’

 

‘Jezus, kut voicemail,’ mompelt Sita pissig. Echt, als er een voicemail irritant is, is het die van Lieke wel. Als ze de pieptoon hoort, doet Sita opnieuw haar verhaal. ‘Bel me terug, alsjeblieft. Echt, die gast in de lift was zó knap!’

 

Als Sita in de spiegel kijkt, ziet ze dat haar wangen rood zijn. De gedachte aan de bijna-zoen zorgt voor een golf schuldgevoel. Wat zou Mattias hier wel niet van vinden?

 

De rest van de dag begraaft Sita zich in het werk. Om iets over vijf zet Sita haar computer uit, zegt haar collega’s gedag en vertrekt naar huis. Ze vindt Mattias thuis in de keuken. Hij zingt mee met de radio. Glimlachend trekt ze haar jas uit en begroet hem met een kus op zijn mond. Mattias zet de muziek zachter en schenkt een glas rode wijn in voor hen allebei.

 

‘Soms mogen we best even genieten,’ knipoogt hij en neemt een slokje van zijn wijn. ‘Hoe was je dag?’

 

‘Wel oké,’ knikt Sita, terwijl ze een slok van haar wijn neemt. Ze opent haar mond om Mattias over het liftavontuur te vertellen, maar Mattias is haar voor.

 

‘Gelukkig maak ik een heerlijke maaltijd om je een beetje op te fleuren. Trouwens, Marco komt zo even langs. Vind je wel goed toch?’

 

Sita knikt afwezig. Mattias praat verder en Sita luistert nauwelijks. Waarom vroeg hij niet door over haar dag? Het is nu toch gek als ze ineens over het vastzitten in de lift begint?

 

‘Wat eten we eigenlijk?’ vraagt Sita als Mattias een tel ophoudt met praten.

 

‘Zalm!’

 

‘Oh,’ reageert Sita een beetje nijdig. ‘Ik ben allergisch voor zalm. Dat wist je toch?’

 

‘Shit. Dat was ik even vergeten.’ Mattias staat op en trekt Sita omhoog om haar te knuffelen. ‘Ik maak iets anders gezonds voor je klaar. Maak je geen zorgen. Volgens mij hebben we nog kip en broccoli in de koelkast liggen.’

 

‘Alles beter dan avocado’s en gekookte eieren,’ mompelt Sita zo zacht dat Mattias het niet kan horen.

 

‘Joe! Iemand thuis?’

 

Sita herkent de stem van Mattias’ broer Marco en slaakt een zucht. Mattias loopt weg om zijn broer te begroeten en Sita schenkt nog een glas wijn in. Misschien kan ze Mattias vanavond als Marco weg is wel over de lift vertellen?

 

Volgende week vrijdag weer een nieuwe. Alvast een voorproefje: Mattias begint zich een beetje vreemd en bezitterig te gedragen. Wat heeft dat te betekenen? En Lieke krijgt constant berichtjes van Marco: wat wil die vent?! 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.